Flamengo je Adrianu izrekel uradno opozorilo, potem ko se je slednji odločil, da na lastno pest izpusti trening. V klubskem vodstvu so še poudarili, da lahko zdaj prekinejo pogodbo z brazilskim nogometašem, če bo ta brez razloga manjkal še na enem treningu ali prekršil kakšno drugo klubsko pravilo. Bržčas bi to za 30-letnega nogometaša pomenilo konec kariere.

Nekdanji zvezdnik brazilske izbrane vrste se je že opravičil klubu, soigralcem in navijačem in ob tem poudaril, da če se ne bo mogel pravočasno spraviti v red, bo končal kariero.

Adriano ni igral že več kot pol leta, odkar so ga pri Corinthiansu odpustili, ker svojega okrevanja po poškodbi domnevno ni jemal dovolj resno in se je raje zabaval po nočnih lokalih. Že leta 2011 je moral na operacijo Ahilove tetive, še enkrat pa je bil nato operiran v začetku tega leta, ker se poškodba ni dovolj dobro zacelila.

Adriano je za brazilsko reprezentanco odigral 48 tekem in zabil 27 golov, v karieri pa je med drugim nosil tudi drese Interja, Fiorentine, Parme in Rome.