Italijanski dnevnik Corriere Della Sera se je dokopal do informacij, da je trofejni španski trener v procesu nakupa nepremičnine ob jezeru Como, enem od najbolj luksuznih predelov v Italiji, kjer imajo vile številni svetovni in italijanski zvezdniki, denimo Madonna, George Clooney, Gianni Versace, Richard Branson, Sylvester Stallone, Ronaldinho in še mnogi drugi.

“O nogometnih načrtih gospoda Guardiole ne moremo povedati ničesar, lahko pa potrdimo, da ob jezeru Como kupuje vilo s petimi spalnicami in bazenom. Cena nepremičnine je okoli štiri milijone evrov,“ je za Corriere Della Sera izjavil nepremičninski agent lokalne agencije.

Iz športnega vidika je zgodba zanimiva zato, ker se jezero Como nahaja blizu Milana. Do trening baz obeh milanskih moštev Milanelle ali Pinetine pa je razdalja tudi približno enaka. Guardiolo so po odhodu iz Barcelone mediji že večkrat povezovali s prihodom na klop Interja, kamor ga je javno povabil tudi predsednik kluba Massimo Moratti, a zaenkrat Guardiola ostaja pri nameri, da si bo vzel leto oddiha od nogometa. Pa bo res zdržal celo leto?