Včeraj sta se v četrtem krogu avstrijskega prvenstva v Salzburgu pomerila domači Red Bull, aktualni avstrijski prvak, in dunajski Rapid. Moštvi sta lani dolgo bili boj za prvaka, na koncu pa je moral Rapid tekmecu priznati premoč.

Tudi tokratni dvoboj avstrijskih velikanov je imel veliko težo, nihče pa si ni želel privoščiti poraza. Ko so gostje v 76. minuti prišli do vodstva z 2:0, je v domačih vrstah zavladala panika, na tribunah pa je bilo kar precej negodovanja njihovih navijačev, ki so en šok letos že doživeli, ko je Salzburg v kvalifikacijah šokantno izgubil proti luksemburškemu prvaku, ki ga je nato z levo roko v naslednjem krogu izločil Maribor.

Vseeno je Salzburg včeraj še pred koncem tekme prišel do priložnosti, da se vrne v boj vsaj za remi, ko je v 81. minuti sodnik pokazal na belo točko. A očitno je nervoza naredila svoje, saj je nekdanji igralec Barcelone in Espanyola Jonathan Soriano žogo poslal visoko prek vrat, še precej višje, kot je pred meseci to uspelo Ramosu, avstrijski televizijski komentator pa se je pošalil, da je bilo to previsoko celo za strel pri ameriškem nogometu. Če bodo tudi španskega nogometaša Salzburga doletele iste posledice in precej “YouTube umetnin“ na račun njegovih sposobnosti, bomo izvedeli v prihodnjih dneh.

Salzburg se po zapravljeni enajstmetrovki ni več pobral in tekma se je končala z zmago gostov z 0:2.