Slovenski prvaki so v tem delu tekmovanja pričakovali avstrijski Salzburg, a igralci iz nogometno manj uglednega Luksemburga so presenetili bogate in ambiciozne "rdeče bike" in namesto njih "zapolnili" ta dvoboj tretjega predkroga. Izbranci Darka Milaniča so bili bržčas s tem kar zadovoljni, saj so ne nazadnje istega tekmeca lani v drugem krogu kvalifikacij lige prvakov gladko izločili. Tudi tokrat so v vlogi favorita, kar so nocoj v polnem Ljudskem vrtu tudi upravičili. Že v prvem polčasu so si priigrali izdatno prednost, v drugem pa jo še oplemenitili in si praktično že zagotovili nastop v zadnjem predkrogu. Ta jim ob uspešnem nastopu prinaša nastop v ligi prvakov, ob porazu pa igranje v skupinskem delu evropske lige.

Milanič je tokrat od začetka na igrišče poslal identično enajsterico kot na prvi tekmi proti sarajevskemu Željezničarju. Ta je takoj prevzela nadzor nad tekmo, napadala, Luksemburžani pa so puščali tak vtis, da se je marsikdo vprašal, po kakšnem čudežu so lahko izločili Salzburžane. Premoč so domači kronali že v 13. minuti, ko je Dejan Mezga močno z leve strani izvedel prosti strel in presenetil Jonathana Jouberta.

Takoj po zadetku so domači prek Agima Ibraimija sprožili še en nevaren strel, zatem pa močno padli. Gosti so na drugi strani popravili vtis in s hitrimi protinapadi nekajkrat lepo premešali mariborsko obrambo (enkrat tudi zadeli, a iz prepovedanega položaja), v 25. minuti pa tudi prišli do zaključnega strela Aureliena Joachima, vendar je bil Jasmin Handanović na mestu. Po neuspešnih strelih Mezge v 28. in Saida Idazze v 30. minuti so domači vodstvo podvojili v 38. minuti, ko je Marcos Tavares uspešno izvedel prosti strel z dobrih 20 metrov. Štiri minute pozneje bi kaj lahko bilo že 3:0, toda strel Tavaresa z desetih metrov je Joubert obranil, odbito žogo pa je Ibraimi namesto v gol poslal v zunanji del mreže.

Le nekaj trenutkov po začetku drugega polčasa pa se je na semaforju zasvetilo 3:0. Vnovič se je med strelce vpisal Mezga, ki je gostujočega vratarja ugnal s strelom z 20 metrov. Gosti so imeli najlepšo priložnost dotlej v 52. minuti, ko je iz bližine streljal Joachim, a je Handanović izvrstno posredoval, tako kot po prostem strelu Thierryja Steinmetza v 65. minuti. Že pred tem je v kazenskem prostoru gostov prišel Robert Berić, vendar je ob enem gostujočih branilcev žoga zletela malce mimo vrat, tako kot na drugi strani po voleju Jerryja Prempeha v 76. minuti.

Že v naslednjem napadu pa so domači še povišali prednost. Goran Cvijanović je lepo vrnil Beriću na rob kazenskega prostora, od koder je mariborski napadalec natančno meril in zadel za 4:0. V 84. minuti je najaktivnejši luksemburški napadalec že premagal Handanovića, toda po strelu s 17 metrov je žoga zadela stičišče prečke in vratnice, bolj natančen pa je bil Joachim v 90. minuti, saj je zadel po veliki napaki Aleksandra Rajčevića, ki je nogometašu Dudelangeja podaril žogo, tako da se je znašel ta sam pred Handanovićem.