Slovenski prvaki, ki so glavni del naloge opravili že v drugem polčasu obračuna v Ljudskem vrtu, so gostovanje v Sarajevu opravili z odliko. Ob močni podpori 600 navijačev so še v drugo premagali Željezničar, ki je tekmo zaradi izključitev po grobih prekrških končal le z osmimi igralci, in se zanesljivo prebili v 3. predkrog, kjer jih presenetljivo čaka luksemburški Dudelange.

Mariborčani so predvsem v drugem polčasu prve tekme pokazali, da so močnejši od tekmeca iz Sarajeva. Svoje napredovanje v naslednji predkrog so potrdili že v 20. minuti povratne tekme, ko je Agim Ibraimi s "pomočjo" enega domačih branilcev zadel z 20 metrov in skupni izid povišal že na 5:1. Mariborski vezist je sicer moral ob koncu polčasa zaradi poškodbe (po grobem prekršku Semirja Kerle so ga odpeljali v bolnišnico) mesto prepustiti Dejanu Mezgi.

Domači so v prvem polčasu vratarja Jasmina Handanovića preizkusili le dvakrat (v peti minuti je Eldin Adilović dosegel zadetek iz prepovedanega položaja in tako upravičeno ni bil priznan), in sicer v četrti minuti prek Muamerja Svrake in v 31. minuti prek Mirsada Bešlije, ki je imel še eno priložnost v izdihljajih polčasa, a zgrešil cilj. Ob koncu prvega dela sta na drugi strani proti domačim vratom sprožila še Aleš Mejač in Goran Cvijanović, a je bil na mestu Marijan Antolović.

Še več vode na mariborski mlin je steklo v 53. minuti, ko je Benjamin Čolić po prekršku nad Alešem Mejačem dobil drugi rumen karton in moral z igrišča. Kljub igralcu manj je domačim v 59. minuti uspelo znižati skupni zaostanek in izid na tekmi izenačiti. Po podaji rezervista Srđana Stanića je zadel Josip Kvesić.

Nato pa so se vsi upi domačih dokončno razblinili. V vsega minuti - med 62. in 63. - so si domači prislužili še dva rdeča kartona. V 62. minuti je neposrednega dobil Stanić po prekršku nad Cvijanovićem, minuto pozneje pa je drugega rumenega "videl" še Svraka. Sarajevčani, ki so že dotlej igrali grobo, so tako nadaljevali le z osmerico.

Potnik v nadaljevanje tekmovanja je bil dokončno odločen. Maribor je le še mirno nadzoroval potek tekme in hranil moči za nadaljnje dvoboje, piko na i zasluženemu napredovanju pa je z golom v 86. minuti postavil Marcos Tavares, ki je iz bližine unovčil podajo Aleša Mertlja.