"Prihaja Tromsoe, ki je na polovici prvenstva, v polni formi. Igrajo tipičen skandinavski nogomet. Res je, da se bosta udarila dva različna sloga. Pričakujem težko tekmo, trdo, v kateri bodo odločale malenkosti. Ampak verjamem v fante, ki so zmožni narediti pozitiven rezultat," je bil jedrnat trener Ljubljančanov Ermin Šiljak.

Ljubljančani, ki so uvodoma izločili luksemburški Jeunesse Esch, so v nedeljo odigrali prvo tekmo državnega prvenstva, na kateri so izgubili proti Domžalam. Po besedah Šiljaka se njegovi nogometaši zavedajo, kakšna tekma jih čaka v četrtek, po porazu pa je prepričan, da bodo od sebe dali maksimum ter pokazali, kaj znajo.

V ljubljanskem taboru so analizirali igro tekmecev, ki imajo v svojih vrstah norveškega reprezentanta, nekaj je Švedov, večinoma pa so domači igralci. Igrajo po sistemu 4-4-2 in so telesno in taktično dobro pripravljeni. "Tromsoe ima enega norveškega reprezentanta, nekaj Švedov, visokega vratarja in osrednja branilca. Večinoma igra preko zadnjega defenzivnega vezista, preko katerega gre večina žog. Zaradi poškodbe bo na domači strani manjkal poškodovani Djordje Ivelja, ki je v zadnjem obdobju igral v dobri formi. Pod vprašajem je še vedno nastop Nikole Nikezića, o njegovem nastopu pa bodo odločili po današnjem treningu," je še pojasnil Šiljak.

Po bogatih Azerbajdžancih Muro čaka boj z najtrofejnejšim bolgarskim klubom

Mlado moštvo Mure 05 pa z navdušujočimi predstavami in rezultati nadaljuje "pravljico" iz minule sezone, prav gotovo pa je vrhunec zmaga nad bogatim azerbajdžanskim predstavnikom Bakujem, ki ga je Mura 05 izločila iz nadaljnjega tekmovanja v kvalifikacijah za evropsko ligo.

V drugem krogu kvalifikacij prihaja v Lendavo najtrofejnejši bolgarski klub CSKA iz Sofije. CSKA je kar 31-krat osvojil naslov državnega prvaka, v minuli sezoni pa je bil drugi. Najpopularnejši klub Bolgarije je z Glasgow Rangers hkrati klub, ki ima največ osvojenih državnih lovorik (prvenstvo in pokal) v Evropi.

Mladi muraši pa se s tem ne obremenjujejo in tudi tokrat bodo ob podpori polnega stadiona krenili v boj za morebitno presenečenje. Trener Mure 05 Feri Cifer ima ozek izbor igralcev, zato se zaveda težav, ki se že kažejo v utrujenosti nosilcev igre. Na startu novega DP, ko so "samo" remizirali proti velenjskemu Rudarju, a znova navdušili z igro in pristopom, so bile noge v zadnjih dvajsetih minutah že težke in Velenjčani so to znali izkoristiti.

Murin strateg ne skriva želja: "Proti Bakuju so se izpolnila pričakovanja in igra se je razvijala, kot smo želeli. Tudi tokrat je osnovna naloga, da ne prejmemo zadetka, če pa povrh 'zabijemo' v napadu, bi bilo to idealno izhodišče pred povratno tekmo. Tekmec je v vlogi favorita. Mi nismo obremenjeni in če izvlečemo aktiven rezultat v prvi tekmi, je vse odprto in mogoče."

Kapetan Fabijan Cipot v prvenstvenem srečanju proti Rudarju zaradi kazni ni igral, pred novo evropsko tekmo pa pravi: "Boljši so, kvalitetnejši, toda vse to morajo potrditi na igrišču. Moramo igrati mirno, potrpežljivo in maksimalno borbeno, hkrati pa tudi agresivno, da bi prisilili nasprotnika k napakam. Imamo hitre igralce za protinapad in veliko motiva. Taktična disciplina, kolektivna igra in veliko srce - to so naši aduti, saj se z njimi v sami igri ne moremo kosati s tehniko. Tudi mednarodne izkušnje so krepko na njihovi strani, saj so praktično vsako leto udeleženci evropskih tekmovanj. Morda nas bodo nekoliko tudi podcenjevali. No, če si bodo ogledali posnetek naše tekme proti Bakuju, tega podcenjevanja verjetno ne bo... Startamo z 0:0, v nogometu pa je vse možno."