Van Persie se je prek uradne strani tokrat obrnil k svojim navijačem in jim poskušal razložiti, kakšna je situacija glede njegove klubske prihodnosti. Kapetan topničarjev je dejal, da je bil zaradi zvestobe in spoštovanja do kluba dolgo časa o vsem skupaj tiho, ker pa se v medijih pojavlja vse več špekulacij, se mu je zdelo pošteno do navijačev, da jih obvesti o resničnem stanju.

“Kot je znano, sem imel po koncu letošnje sezone sestanek s trenerjem Arsenom Wengerjem in direktorjem kluba Ivanom Gadzidisom, kjer smo se pogovarjali o prihodnji strategiji kluba in pogledih vodilnih na prihodnost. O moji pogodbi takrat ni tekla beseda, ker to v tistem času zame sploh ni bila prioriteta. Imel sem odlično sezono v klubu, a moj cilj je osvajanje lovorik in želel bi klub popeljati nazaj na pot stare slave. Zaradi spoštovanja do Wengerja, soigralcev in navijačev kluba raje ne bom šel v detajle tistega sestanka, a žal sem takrat še enkrat dobil potrdilo, da se v mnogih pogledih ne strinjamo glede prihodnosti Arsenala,“ je zapisal Van Persie.

“O tem sem temeljito razmišljal dlje časa, sedaj pa sem se odločil, da pogodbe z Arsenalom ne bom podaljšal. Navijači imate seveda vso pravico, da se z mojimi pogledi in odločitvijo ne strinjate in vaše mnenje bom vedno spoštoval. Ne glede na to, kaj se bo zgodilo, bom vedno ljubil ta klub in njegove navijače. Tu sem odrasel v moža in vsi v klubu in navijači so me v teh letih vselej podpirali, zato sem jim vračal tako, da sem vedno dal vse (in še več) od sebe na in ob igrišču,“ je nadaljeval kapetan topničarjev.

Zavrnitev podaljšanja pogodbe bo zagotovo sprožila kopico namigovanj in ugibanj glede njegove prihodnosti. Lahko pričakujemo, da se bo zanj v prihodnjem mesecu vnel hud boj med evropskimi velikani, saj ga bo Arsenal verjetno primoran že letos prodati, ker bo v nasprotnem primeru Nizozemec prihodnje leto klub zapustil kot prost igralec, Londončani pa bi ostali brez visoke odškodnine, ki jo zanj letos še lahko iztržijo.

“Sem zelo ponosen, da sem bil lahko osem let član tega fantastičnega kluba. Ko se bo Gazidis vrnil z dvotedenskega dopusta, bodo sledili novi pogovori o moji prihodnosti, jaz pa vas bom o kakršnih koli spremembah sproti obveščal,“ je Van Persie namignil o odhodu.

Nizozemec bo tako postal le še eden od številnih odličnih nogometašev, ki so v zadnjem obdobju topničarje zapustili zaradi premajhnih ambicij kluba. Lani sta to denimo storila Cesc Fabregas in Samir Nasri.