Kot je potrdil Bayernov športni direktor Christian Nerlinger, bo dosedanji član Wolfsburga pogodbo z Bavarci podpisal po zdravniškem pregledu.

Šestindvajsetletni Mandžukić, ki je v dveh sezonah in 56 ligaških tekmah za Wolfsburg zabil 20 golov, bo podpisal štiriletno pogodbo, mediji pa navajajo, da bodo Münchenčani Wolfsburgu odšteli 13 milijonov evrov odškodnine. Na letošnjem Euru je Mario na treh tekmah hrvaške reprezentance v skupinskem delu dosegel tri zadetke, s čimer si še vedno deli prvo mesto na listi strelcev.

Ćorluka podpisal za moskovsko Lokomotivo

Klub pa je zamenjal tudi Mandžukićev reprezentančni kolega Ćorluka, ki je zapustil vrste angleškega prvoligaša Tottenhama in bo kariero nadaljeval pri ruskem prvoligašu Lokomotivi iz Moskve, ki ga bo po novem vodil hrvaški trener Slaven Bilić. Potem ko je Ćorluka uspešno prestal zdravniški pregled, je danes v Moskvi podpisal triletno pogodbo.

Novi trener ruskega kluba in do konca Eura selektor "vatrenih" Bilić je vztrajal, da se moštvu pred novo sezono pridruži tudi hrvaški branilec. Ćorluka se bo novi sredini priključil že na pripravah v Sloveniji.

Ćorluka je za Tottenham odigral 81 tekem in zabil en gol.