Lani so Zagrebčani Šmarje ugnali s 4:2, letos pa je bil rezultat razpolovljen na 2:1, kar pa je vseeno zadovoljilo 500 gledalcev, ki so napolnili tribune šmarskega športnega parka. No, vse, razen skupine hrvaških navijačev, ki so tekom celotnega srečanja navijali proti Dinamu in žalili njegove nogometaše.

"Vrhunec njihove predstave" pa je sledil po tekmi, ko so pred odhodom hrvaških nogometašev vstopili na Dinamov avtobus, kjer so nato grozili nogometašem in njihovim družinam. Vozilo so zapustili prostovoljno in do kakšnega hujšega incidenta ni prišlo, vseeno pa je dogodek pretresel nogometaše Dinama.

Tekma je sicer minila v prijateljskem vzdušju, oba trenerja pa sta priložnost za igro ponudila vsem igralcem na klopi. Dinamo je oba zadetka dosegel že do 9. minute srečanja, ko sta zadela Rukavina in Čop, Šmarčani pa so navijače razveselili z golom Vraničarja v 58. minuti. Po tekmi so se domači ljubitelji nogometa s svojimi ljubljenci še malo podružili na improviziranem prizorišču ob zelenici, kjer bodo v prihodnji sezoni spremljali tekme 3. SNL – vzhod, kamor so se uspeli prebiti iz četrte lige.