Vzrok je dokaj preprost: licenčna komisija pri kriteriju objektov ni dala soglasja za igranje prvoligaških tekem v kraju, kjer so sicer pri objektih (luči, tribuna) naredili veliko, prvoligaških pogojev pa nimajo.

"Lahko povem samo to, da smo bili seznanjeni z odločitvijo glede licence in tudi možnostjo, da gostujemo v Domžalah. To pa spremeni marsikaj, predvsem pa identiteto kluba. Ker smo mi lahko prvoligaši s tistim kar imamo in tu mislim tako na igralski kader kot vse ostalo, je naša odločitev logična. Jasno je, da marsikdo v takem položaju podleže čustvom, sam pa vodim podjetje in zato se odločam razumsko. Zato nas v prvi ligi ne bo, ker so tudi pogoji NZS jasni," je dejal Bojan Gasior, predsednik NK Dob.

V prihodnji sezoni bodo v 1. SNL igrali Maribor, Olimpija, Mura, Koper, Hit Gorica, Rudar Velenje, Domžale, Celje, Aluminij Kidričevo. Za zdaj še ni jasno, kdo bo deseti član prve slovenske nogometne lige. Nogometna zveza Slovenije s to odločitvijo Roltek Doba še ni bila seznanjena, tako da zadeve še ne morejo komentirati. Ko bodo prejeli uradno izjavo, bodo sprožili tudi ustrezne postopke ter bodo naknadno sprejeli odločitev o preostalem članu lige, so pojasnili na nogometni zvezi.

Triglav ima licenco za prvo ligo v sezoni 2012/13, a uradno povabila v prvo ligo še ni dobil. Na potezi je NZS.