Vodstvo NK Olimpija Ljubljana je namreč znova poskrbelo za poslastico za nogometne sladokusce. Po lanskem gostovanju beograjskega Partizana ob stoletnici ljubljanskega nogometa, bo tokrat na stadionu Stožice gostovala Crvena zvezda. Beograjski rdeče-beli se bodo z zeleno-belimi v Ljubljani na prijateljski tekmi pomerili 27. junija ob 18. uri.

Dogovor o tekmi med kluboma, ki sta se med seboj redno merila v časih jugoslovanske lige, sta sklenila športni direktor Olimpije Milenko Aćimović in trener Crvene zvezde Prosinečki. Aćimović je slovito Zvezdino število 10 nosil štiri leta, Prosinečki pa je proti koncu svoje nogometne tekmovalne kariere v sezoni 2002-2003 igral za Olimpijo in z njo osvojil slovenski pokal.

Na tekmi se bodo nogometaši Olimpije tudi prvič predstavili v novih dresih za sezono 2012-2013, ki jih bo klub premierno predstavil na posebnem dogodku v Ljubljani teden dni prej.

Prosinečki, ki je glavni trener Crvene zvezde postal leta 2010, sicer velja za edinega nogometaša v zgodovini, ki je na svetovnih prvenstvih zabijal gole za dve različni reprezentanci, jugoslovansko in hrvaško. V angleškem klubu Portsmouth so ga izbrali v najboljšo enajsterico v zgodovini kluba, prav tako pa je med petimi ne-španskimi igralci, ki so v svoji karieri igrali tako za Barcelono kot za Real Madrid.