Vas še mučijo nočne more zaradi finalnega poraza v Moskvi pred štirimi leti?

Veseli smo, da smo ponovno v finalu. Še pred tremi meseci o tem nismo niti sanjali. V Moskvi se ni dogodilo nič tragičnega. To je nogomet in v njem ne moreš vedno zmagati. Na tedanji finale imamo slabe spomine zaradi poraza, zdaj pa imamo novo priložnost, da osvojimo evropski naslov. V garderobi smo prepričani, da nam lahko uspe.

Katerega odsotnega igralca boste najbolj pogrešali?

Pred nami je izreden izziv. Terry je naš kapetan in vrhunski branilec, a to sta tudi Gary Cahill in David Luiz, ki se vračata po poškodbi. Vsi štirje, ki bodo manjkali zaradi kartonov, so verjetno naši najboljši igralci v letošnji sezoni. Kljub temu lahko zmagamo, če bomo igrali kot ekipa.

Kakšno atmosfero pričakujete na stadionu?

Vemo, da bo izjemna, toda precej naših nogometašev je že igralo na Allianz Areni. Za Bayern bo to prednost, saj njegovi igralci poznajo vse podrobnosti, imeli pa bodo tudi svojo domačo garderobo.

Kje v zvezni vrsti boste igrali?

Najbolj uživam, ko sem blizu Drogbaja in Torresa, saj imam kot ofenzivni vezist več svobode. Nobenih problemov ne bo niti, če bom igral v centralni zvezni vrsti.

Kako pomemben je bil Roberto Di Matteo za preporod Chelseaja?

Njegovo pomembnost lahko vidite pri rezultatih. Naša samozavest se je dvignila, saj se pogovarja z vsemi igralci in ničesar ne skriva. Pomembno je bilo, da ni veliko spreminjal taktike, ampak le malenkosti. Če bomo prvaki, bo imel največ zaslug ravno on.

Vaš stric in trener Tottenhama Harry Redknapp si želi, da bi Chelsea izgubil, saj bo s tem v ligo prvakov uvrščen njegov klub.

Če gledamo iz tega vidika, ga povsem razumem. Ravno zato ima naš nastop v finalu še dodaten pomen, saj si poleg evropskega naslova lahko zagotovimo tudi ponoven nastop v tem tekmovanju.