S 23 zmagami in 15 remiji so Torinčani postali šele druga ekipa v zgodovini italijanskega nogometa, ki je do naslova prišla brez poraza. Pred njimi je to uspelo le še Cappelovemu Milanu v sezoni 1991/1992, čeprav je neporaženo uspelo ostati tudi Perugii v sezoni 1978/79, a je takrat ostala praznih rok.

Poleg tega, da so navijači Juventusa v nedeljo slavili svoj 28. naslov najboljšega v državi, so se hkrati poslovili tudi od klubske legende Alessandra Del Piera. Neuničljivi 37-letni napadalec je verjetno svoj zadnji nastop v dresu stare dame (morda bo zaigral še v finalu pokala, op.p.), kronal z zadetkom v 28. minuti in tako za klub, za katerega igra od leta 1993, dosegel že svoj 188. gol na 478 tekmah.

Lanskoletni prvak AC Milan je na San Siru s težavo odpravil novega drugoligaša Novaro. Prvi so po zadetku Santiaga Garcie v 20. minuti povedli gostje, Rossoneri pa so tekmo v svojo korist uspeli preobrniti šele v drugem polčasu, ko je v 56. minuti izenačil Mathieu Flamini. Da še vedno ni za odpis, pa je z zadetkom osem minut prek iztekom rednega dela ponovno dokazal "zimzeleni" Filippo Inzaghi, ki se, tako kot Nesta, Van Bommel, Gatusso, Seedorf in Zambrotta, poslavlja od rdeče-črnega dresa.


MIL 2.1 NOV by Unpalis