Torinčani so še pred osvojitvijo naslova italijanskega prvaka pretekli konec tedna poudarjali, da bo morebitni naslov prvaka že njihov 30. Z nedeljsko zmago proti Cagliariju in porazom Milana proti mestnemu tekmecu Interju so to le še potrdili, saj so osvojitev "scudetta“ proslavili z odprtjem šampanjca, na katerem je bila tridesetica, omenjena številka pa je krasila tudi njihovo spletno stran.

Dva zaporedna naslova prvaka, ki ga je Juventus osvojil leta 2005 in 2006, so moštvu zaradi nameščanja izidov odvzeli, s čimer pa se pri črno-belih očitno niso sprijaznili. Predsednik stare dame Andrea Agnelli je namreč že naznanil, da lahko navijači na dresu za prihodnjo sezono pričakujejo manjše presenečenje, kar so mediji nemudoma razumeli kot dodajanje tretje zvezdice.

"Če se bo kaj takega zgodilo, bo italijanska nogometna zveza nemudoma ukrepala v skladu s pravili,“ je bil oster predsednik zveze Giancarlo Abete. O aferi, ki te dni razburja nogometno javnost naših zahodnih sosedov, je spregovoril tudi predsednik Evropske nogometne zveze in nekdanji igralec Juventusa (Uefe) Michel Platini, ki pa se v vse skupaj ne želi vmešavati. "To je izključno problem Italijanov,“ je bil za Gazzeto dello Sport jasen Francoz.

Mnogi so prepričani, se z omenjeno potezo Agnelli, ki je na čelu kluba šele dve leti, želi prikupiti navijačem, medtem ko se trener novega prvaka Antonio Conte temi modro izogiba. "Koliko naslovov? Zame je prvi.“

Veliko bolj neposreden pa je legendarni nogometaš kluba Alessandro Del Piero. "Nekateri naslovi bodo za vedno ostali v naših srcih, saj so bili osvojeni na zelenicah. Kljub temu moramo upoštevati odločitve nadrejenih,“ je dejal 37-letni napadalec, za katerega je bila letošnja sezona zadnja v dresu stare dame.