Rdeči vragi so imeli dober mesec dni nazaj še prednost osmih točk pred Cityjem, nato pa so izgubili proti Wiganu, na tekmi proti Evertonu (4:4) pa zapravili dvakratno vodstvo z dvema goloma prednosti. Ko so nato izgubili še na derbiju proti Cityju (0:1), so morali prvo mesto predati mestnim tekmecem.

Ferguson je prepričan, da če bi se v zaključku letošnje sezone tekem lotevali s taktičnim pristopom, kot ga ima City, bi bil naslov ponovno v njihovih rokah. Pri tem namiguje predvsem na razplet tekem proti Evertonu in Cityju. Na prvi njegovi varovanci niso znali zadržati prednosti dveh golov, na drugi pa se je nasprotnik po vodstvu povsem zaprl in United ni našel poti do gola.

“Na derbiju nam je zmanjkalo časa za izenačenje, da nam je bilo še težje, pa gredo zasluge Manciniju, ki je z menjavami poskrbel za obrambno postavitev s petimi branilci. Takšna je italijanska nogometna miselnost in morda bi morali večkrat tudi mi tako igrati. Zagotovo bi nam to pomagalo na tekmi proti Evertonu, kjer ne bi izgubili, če bi le malenkostno oponašali taktiko, ki jo ob vodstvu v zaključku tekem uporablja City,“ je za Sun povedal Ferguson.

“A to ni v naši navadi, da bi se branili. Prepričan sem, da smo ravno zaradi naše napadalne in atraktivne igre tako priljubljeni. Nenazadnje pa smo z našim pristopom osvojili tudi številne lovorike. A če letos ne bomo prvaki, je dejstvo, da je bil pri tem odločilen remi 4:4 proti Evertonu,“ je še dodal Sir Alex.