V anketi, ki jo je vodstvo elitnega angleškega tekmovanja pripravilo ob 20. obletnici premier lige, je več kot tristo tisoč ljudi s celega sveta skupaj oddalo 4,2 milijona glasov, s katerimi so izbrali najlepši zadetek, najboljšo obrambo vratarja, najbolj zanimivo veselje ob golu in sanjsko ekipo vseh dosedanjih sezon premier lige.

Najprej so včeraj razglasili najlepši zadetek, kjer je prepričljivi zmagovalec, ki je prejel kar 26 odstotkov glasov, postal izjemen gol Rooneyja, ki ga je napadalec Manchestra Uniteda na Old Traffordu lanskega 12. februarja zabil mestnemu rivalu Cityju.

26-letni angleški reprezentant je bil z izborom seveda zadovoljen. “Odrasel sem ob spremljanju premier lige in da so ljudje sedaj za najlepši gol vseh časov v tem tekmovanju izbrali mojega, je res odličen občutek. Med kandidati je bilo res veliko izjemnih zadetkov, tudi takšni, ki sem jih kot otrok gledal s kavča dnevne sobe, recimo goli Shearerja, Di Cania, Yeboaha in Beckhama. Da sem se lahko pomeril z njimi in celo zmagal, je velika čast zame in nekaj, na kar sem zelo ponosen. Ob tem bi se rad zahvalil vsem, ki so glasovali za moj zadetek,“ je ob razglasitvi povedal Rooney.

Na drugo mesto se je v izboru najlepšega zadetka z 19 odstotki glasov uvrstil gol Dennisa Bergkampa, ki ga je marca leta 2002 za Arsenal dosegel proti Newcastlu.

Tretje mesto (15 odstotkov glasov) pa je zasedel zadetek Thieryja Henryja, ki je leta 2000 atraktivno zadel za Arsenal proti Manchestru Unitedu.

Med kandidati za najlepši zadetek pa bi se prav lahko znašla tudi zadetka Papissa Cisseja (za Newcastle proti Chelseaju) in Luisa Suareza (za Liverpool proti Norwichu), ki sta ju dosegla v zadnjih dneh.