"Težko je bilo premagati takšno ekipo, kot je Barcelona, toda uspelo nam je. Barcelona je bila v zadnjih letih v svojem najboljšem obdobju v zgodovini, to je bil še en dejavnik, ki smo ga morali premagati. Toda na koncu koncev moraš biti najboljši med najboljšimi, če želiš proti do naslova prvaka," je povedal vratar Reala Iker Casillas, njegov moštveni kolega in prvi zvezdnik Reala Cristiano Ronaldo pa je dodal: "Vsi igralci smo po desetih mesecih boja, treninga in tekem zelo srečni. Cilj je bil naslov prvaka, zadovoljni smo, ker smo ga izpolnili. Da moraš na poti do naslova premagati takšne ekipe, kot je Barcelona, naredi vse skupaj še težje. Toda tudi to ima svoj čar. Veliko bolje je zmagati proti enemu najboljših klubov, to daje naslovu še dodatno vrednost."

Ronaldo je najprej v 12. minuti zapravil enajstmetrovko, a je bil ob Gonzalu Higuainu in Mesutu Özilu sinoči vseeno eden izmed strelcev proti Athleticu in je v ligi letos skupaj zabil 44 golov, v vseh tekmovanjih pa 58.

Toda kljub odlični strelski formi pa Portugalec zaostaja za tekmecem iz Barcelone, Argentincem Lionelom Messijem. Ta je na tekmi proti Malagi (4:1) zadel trikrat (dvakrat z bele točke) in z rekordnimi 46 zadetki sedaj sam vodi na lestvici strelcev španske lige. V vseh tekmovanjih v sezoni pa je Messi dosegel že 68 golov, kar je eden več od dosedanjega rekorda, ki ga je imel v lasti Nemec Gerd Mülller iz sezone 1972/73, ko je igral za Bayern iz Münchna.

Poseben mejnik pa je dosegel tudi trener Reala Jose Mourinho, saj je prvi strateg, ki mu je uspelo osvojiti naslov državnega prvaka v štirih različnih evropskih ligah. Pred tem je bil najboljši že s Portom, Chelseajem in Interjem. "Tega je bilo najtežje osvojiti," pa je po sinočnji zmagi izjavil Mourinho.