Mourinho je Guardiolin odhod z mesta trenerja Barcelone pospremil z naslednjimi besedami:

"Tu ni kaj dosti za komentirati. Takšna je pač njegova odločitev. Ko mi trenerji dobimo odpoved, pogosto dobimo sočutje, klubi pa so za takšne poteze dostikrat kritizirani, a sedaj gre za povsem drugačno situacijo. Gre za njegovo osebno odločitev in zato lahko le on komentira, kaj ga v kakšnem trenutku najbolj osrečuje. Tu gre za zgodbo, kjer se ne morete na nikogar jeziti ali ga žaliti. Najpomembneje je, da je on s to odločitvijo zadovoljen in srečen. Sam sem trener že 12 let in tudi jaz se junija vedno počutim nekako prazno, ker takrat ni nobenih treningov in tekem. No, vsak je drugačen in to je treba sprejeti. Želim mu, da bi užival v svojih trenutkih in mu pošiljam en velik objem."

Tri kroge pred koncem španskega prvenstva ima Real sedem točk prednosti pred Barcelono in vse kaže, da se bodo naslova prvaka po treh zaporednih zmagoslavjih Kataloncev letos veselili v Madridu. Barceloni pa v uteho ostaja finale španskega kraljevega pokala, kjer se bodo pomerili z Athleticom iz Bilbaa, to pa bo tudi zadnja tekma, ko bo moštvo vodil Guardiola. Trenersko palico pri katalonskemu velikanu bo nato prevzel njegov dosedanji pomočnik Tito Vilanova. Novinarji so seveda od Mourinha želeli slišati tudi mnenje o prihodnjem trenerju.

"Jaz se ukvarjam predvsem z Realom in moja odločitev, da bom še naprej opravljal svoje delo v Madridu, nikakor ni povezana s tem, kdo bo trener Barcelone. Mi gremo naprej po začrtani poti, Barcelona pa po svoji. Prepričan sem, da pri Barceloni obstajajo sposobni ljudje, ki znajo sprejeti pravilno odločitev o novem trenerju. Če so se odločili za Vilanovo, so zagotovo imeli za to dovolj razlogov. Mi spoštujemo vse, kar oni počnejo in se zavedamo, da bodo v naslednjih sezonah še vedno naši največji konkurenti, čeprav je tudi ostala konkurenca vedno močnejša. Vseeno pa Barceloni ne moremo želeti vsega najboljšega, so vendarle naši največji rivali," je na temo Barcelone še povedal Mourinho.