A vse se lahko precej zaplete, če jutri City premaga United in se zaradi boljše razlike v golih zavihti na prvo mesto. Tega se dobro zaveda tudi trener Uniteda Alex Ferguson pa čeprav legendarni Škot na prvi pogled tekmi ne želi pripisovati prevelike teže.

"Zame je to običajna prvenstvena tekma, ki je vredna treh točk. No, poznam pa zelo veliko ljudi, ki jim ta obračun predstavlja vse razen normalne tekme. Za mnoge navijače je to odločilna tekma, ki odloča o razpletu sezone in mnogi bi dali vse, da bi njihova ekipa zmagala. Osebno poznam precej navijačev Uniteda, ki jim ta tekma predstavlja boj za vse ali nič. Mnogi od njih bodo v torek zjutraj ali navdušeni ali pa povsem potrti," pred jutrišnjim obračunom razmišlja Ferguson.

"Res se je vse tako zgodilo, da sedaj to tekmo lahko imenujemo derbi vseh derbijev. Igrata mestna rivala, ki bosta med seboj odločila o angleškem prvaku. Če City zmaga, bo najverjetneje prvak, če pa nam uspe ostati neporaženi, bomo mi favoriti za lovoriko," je nadaljeval Ferguson, ki pa ni pozabil še pred derbijem pohvaliti trenerja jutrišnjih nasprotnikov - Roberta Mancinija: "Napravil je velik napredek pri Cityju. Jutri igra tekmo, ki ga lahko približa naslovu prvaka. Povsem je v igri za pomembno lovoriko in to je vredno vsake pohvale."

Mancini na drugi strani pa še vedno vztraja pri besedah zadnjih tednov, da je United mnogo bližje naslovu prvaka kot njegov City, pa čeprav je po dveh spodrsljajih Uniteda prednost rdečih vragov z osmih skopnela na ulovljive tri točke.

"Nas čaka derbi, nato pa še težko gostovanje pri Newcastlu in za konec obračun s QPR (ki se bori za obstanek, op. p.), United pa prvenstvo zaključi z lahkima tekmama proti Swanseaju in Sunderlandu. Nimamo kaj izgubiti, zato ne čutimo nikakršnega pritiska, lahko pa nam uspe in po 48 letih prvič postanemo prvaki. Imam veliko spoštovanja do Uniteda, saj so skupaj z Barcelono in Realom najboljši klub v Evropi in imajo fantastične igralce ter neverjetno spodbudo s tribun," je Mancini v pogovoru za BBC poskušal zmanjšati pritisk na svoje nogometaše in popihati na dušo jutrišnjemu nasprotniku.

A bodite prepričani, vsi v Cityju si še kako želijo jutri še drugič v letošnji sezoni premagati United in se vrniti na prvo mesto v premier ligi. Spomnimo, v prvem delu prvenstva je City na Old Traffordu pripravil pravo senzacijo, ko je United ponižal kar s 6:1. Takrat sta dvakrat v polno zadela Balotelli in Džeko, en zadetek pa sta prispevala Agüero in Silva, za rdeče vrage pa je častni zadetek dosegel Fletcher.

Se bodo rdeči vragi tokrat za boleč poraz maščevali ali pa bo Mancini s svojimi varovanci še enkrat ugnal Fergusonovo četo? Odgovor bomo dobili jutri zvečer (tekma se začne ob 21. uri).