Napadalec se je iz Rusije preselil v Brazilijo k Flamengu, kjer je bil pred kratkim na tekmi pokala Libertadores proti ekvadorskem Emelevu ponovno tarča rasističnih opazk. A po besedah 27-letnika ga zmerljivke navijačev niso prizadele, saj se jih je naučil ignorirati že v Rusiji.

"V Rusiji se mi je podobno pripetilo dvakrat ali trikrat in to vselej na tekmah proti Zenitu, ki je najbolj rasističen klub v Rusiji. To je njihov način,“ je za brazilski športni časnik Globo Esporte razkril Love.

Da je v nogometaševih besedah zrno resnice priča podatek, da je Zenit edini ruski nogometni velikan, v katerem ni še nikoli zaigral afriški ali južnoameriški nogometaš. Njihov nekdanji trener Dick Advocaat je tako nekoč že priznal, da so mu prav navijači kluba preprečili, da bi podpisal pogodbo z igralcem, ki ni bele polti.

"Na žalost nekateri igralci tega ne morejo preboleti, a hvala bogu sam s tem nikoli nisem imel težav. Vse zmerljivke so šle skozi eno uho notri in skozi drugega ven. V takšnih situacijah se nikoli ne smeš razjeziti. Življenje teče dalje. Prideš na igrišče in igraš,“ je še dodal Love, ki velja za najuspešnejšega tujca ruske lige, saj je v sedmih letih igranja v Rusiji na 244 srečanjih dosegel 117 zadetkov.

Love pa ni edini, ki je bil na stadionih deležen rasističnih opazk navijačev. S podobnimi težavami se soočata tudi člana Anžija Roberto Carlos in Christopher Samba, kot tudi nogometaš moskovskega Spartaka Emmanuel Emenike. Nigerijca so zmerljivke nekoč tako prizadele, da je navijačem pokazal sredinec, zaradi česar si je prislužil kazen v višini 17 tisoč dolarjev. Odločitev zveze je močno obsodil predsednik Spartaka Leonid Fedun, ki je kazen označil za sramotno in ob tem dodal, da je bila kaznovana napačna stran.

Mednarodna javnost je na rasizem v Rusiji postala pozorna, potem ko je država dobila kandidaturo za mundial, ki ga bo gostila leta 2018.