Chelsea : Barcelona 1:0 (1:0)

Strelci: Drogba 47.

Začetni postavi:

Chelsea: Čech; Ivanović, Terry, Cahill, Cole, Mikel, Meireles, Ramires (Bosingwa/88.), Lampard, Mata (Kalou/74.), Drogba.

Barcelona: Valdés; Alves, Puyol, Mascherano, Adriano, Busquets, Xavi (Cuenca/87.), Iniesta, Fàbregas (Alcantara/78.), Messi, Sánchez (Rodriguez/66.).

Nogometaši Chelseaja so dosegli tisto, kar so želeli. S povsem obrambno taktiko, z enim hitrim protinapadom in veliko sreče oziroma nenatančnosti Barceloninih igralcev so prišli do prednosti, ki jim ohranja upanje, da lahko presenetijo in se uvrstijo v finale. Povsem jasno je, da bodo tudi na povratni tekmi naslednji torek pred vrata Barcelone postavili bunker, ki ga bo tudi takim mojstrom, kot so Katalonci, najbrž ne bo lahko prebiti. Še posebno pa španski prvaki ne morejo do uspeha s tako učinkovitostjo, kot so jo pokazali na Stamford Bridgu.

Če bi igralci Barcelono svojo dominacijo potrdili z bolj spretnim zaključevanjem akcij, bi lahko že v prvem od štirih polčasov rešili vprašanje o finalistu. V prvem delu so imeli tri stoodstotne priložnosti in še nekaj polpriložnosti, toda gola niso dosegli. V deveti minuti je Andres Iniesta lepo našel Alexisa Sancheza, ta je poskusil z lobom, a mu je veselje preprečila prečka. V 18. minuti se je prvič osmešil Cesc Fabregas. Po strelu Inieste z leve strani kazenskega prostora je vratar Petr Čech žogo odbil točno na noge španskemu reprezentantu, ki pa je svojo slabšo, levo nogo začetniško reagiral. Dve minuti pred odmorom je bil Fabregas še enkrat nespreten v kazenskem prostoru, po podaji Lionela Messija je sam prišel pred Cecha, a je spet streljal slabo.

Kazen za zgrešene priložnosti je prišla v drugi minuti sodniškega podaljška. Po protinapadu je Frank Lampard s podajo iz sredine igrišča na levo stran zaposlil Ramiresa, ta si je s prsmi žogo nekoliko podaljšal, z leve strani prodrl v kazenski prostor, ko so vsi pričakovali strel, pa je milimetrsko natančno zavrnil žogo v sredino, kjer jo Didierju Drogbaju ni bilo težko potisniti v mrežo, čeprav je bil vratar Victor Valdes blizu nemogočega. To je bil nasploh prvi strel Angležev v okvir vrat, pred tem so le nekajkrat prišli v kazenski prostor, a so gostujoči branilci kljub nekajkratnem nespretnem posredovanju venomer pravočasno rešili kočljivi položaj.

Chelsea je v prvih 47 minutah igral obrambno, na začetku drugega dela pa je svojo prvo obrambno linijo še bolj pomaknil proti svojemu golu. A strel Adriana je napovedal, da bodo imeli varovanci Pepa Guardiole še priložnosti. Novo stoodstotno je imel Alexis v 56. minuti, ki ni izkoristil asistenco Fabregasa, streljal je mimo gola. Messi v prvem polčasu ni bil veliko viden, zato pa je stvari v roke prevzel v drugem delu. A cilja ni dosegel. Izboril je dva prosta strela iz ugodnih položajev, prvega je izvedel sam, a zadel Sergia Busquetsa, drugega pa prepustil Xaviju, ki pa je streljal čez gol. Naslednjo priložnost je imel po prostem strelu, ki ga je izvedel Messi, v končnici tekme Carles Puyol, toda češki vratar je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Ne pa svoje vratnice, ki se je v sodnikovem podaljšku spet zatresla. Zadel jo je Pedro, odbite žoge pa iz ugodnega položaja ni znal poslati v mrežo niti Busquets. Chelsea je imel res veliko sreče.