24-letni Muamba je po srčnem zastoju, zaradi katerega je bil kar 78-minut klinično mrtev, okreval nepričakovano hitro in dobro, zato so ga danes lahko že izpustili iz bolnišnice in odhaja v domačo oskrbo.

“Seveda sem zelo vesel, da lahko že zapustim bolnišnico in bi se ob tej priložnosti rad zahvalil prav vsakemu članu osebja v bolnišnici Chest, ki je sodeloval pri mojem okrevanju. Njihova predanost, profesionalnost in znanje so preprosto izjemni in vse življenje bom njihov dolžnik. Rad bi se zahvalil tudi vsem, ki so mi poslali na tisoče sporočil in želja, da bi čim prej okreval. Sedaj se že veselim nadaljevanja okrevanja in preživljanja dragocenega časa z mojo družino,“ je za spletno stran Boltona povedal Muamba.

Tudi trener Boltona Owen Coyle je sporočil, da so vsi v klubu navdušeni nad novico, da je bil Muamba že izpuščen iz bolnišnice. “Rabi bi se zahvalili osebju londonske bolnišnice Chest, ki je srbelo za Fabrica in nadzorovalo njegovo okrevanje, ki je bilo izjemno. Pomembno je, da Fabricu in njegovi družini damo čas in prostor, da so skupaj, zato prosimo medije, da še naprej spoštujejo njihovo zasebnost.“