Morosini, sicer posojen nogometaš Udineseja, je igral za Livorno, življenje pa je izgubil v soboto, potem ko mu je srce po vsega 31 minutah igre zastalo. Po poročanju nekaterih medijev, naj bi na zelenici doživel kar tri zaporedne infarkte. Uro in pol kasneje so ga razglasili za mrtvega.

Nogometaš je tako postal še četrti član družine, ki je predčasno preminil, saj so pred tem umrli tudi njegova mama, oče ter invalidni brat, ki si je sam vzel življenje. Od Morosinijevih je zdaj živa le še sestra, ki pa je telesno hendikepirana.

Di Natale bi rad pomagal sestri, razmišlja  tudi o koncu kariere

"Seveda vemo za njegovo sestro in položaj, v katerem je. Celoten klub, člani uprave in igralci morajo prevzeti odgovornost. Moramo poskrbeti zanjo, saj rabi pomoč,“ je dejal nogometaš Udineseja in dober prijatelj Morosinija Antonio Di Natale. "Piermario je bil poln življenja. Posnetki, ki sem jih videl, so bili grozljivi. Zaradi njega in njegove sestre razmišljam le o tem, kako bi lahko pomagal. Sem potrt, saj smo izgubili prečudovitega človeka,“ je še povedal Di Natale.

Najboljši strelec italijanske nogometne serije A zagotavlja, da bo v spomin na prijatelja odigral še naslednjih šest tekem, nato pa bo najverjetneje zaključil športno kariero. "Nogomet igram že 18 let," je povedal 34-letnik. "V zadnjem času pa je tempo postal peklenski. Ne morete si predstavljati, kako naporno je stoodstotno pripravljen odigrati dve tekmi na teden," je še dodal soigralec slovenskega reprezentančnega vratarja Samirja Handanovića.

Balotelli: Mislil sem, da se nekdo šali z menoj

Smrt pa je potrla tudi igralca Manchester Cityja Maria Balotellija, ki je z Morosinijem med letoma 2008 in 2009 igral za mlado reprezentanco Italije. "Bil je čudovit fant. Kar se je zgodilo je strašno in te prisili, da začneš razmišljati o lastnem življenju. Le-tega moramo ceniti in ga ne smemo jemati kot nekaj samoumevnega,“ je za La Gazzeto dello Sport dejal napadalec in dodal: "Ko sem slišal za novico, sem mislil, da se je nekdo na izjemno grd način pošalil z menoj.“

Danes obdukcija nogometaša

Zdravniki bodo danes opravili obdukcijo pokojnega nogometaša, natančni vzrok smrti in celotno obdukcijsko poročilo pa bodo podali čez 60 dni. "Smo v nogometnem svetu. Želimo vedeti, kaj se je dogajalo v telesu našega nogometaša in zakaj se je to zgodilo," je bila stroga predstavnica italijanskega drugoligaša Cristina Todeschini, v nadaljevanju pa dodala: "Nekateri klubi in zveza predlagajo in zahtevajo svoje strokovnjake, vendar menimo, da je odločitev družine o izbranih strokovnjakih pravilna. Upamo, da bodo obdukcijske ugotovitve pripomogle k večji zdravstveni varnosti športnikov v prihodnje."

Nekaj ostrih kritik je bilo izrečenih tudi na račun napačno parkiranega avtomobila mestne policije, ki je oviral prihod zdravstvene enote na igrišče. Avtomobilu so morali razbiti sprednjo šipo in ga umakniti na silo. Župan Pescare je v soboto zagotovil, da so že sprožili preiskavo, s pomočjo katere bodo ugotovili, ali je za tragičen razplet morda odgovoren prav policist v napačno parkiranem vozilu.