Že sami rezultati in osvojene lovorike portugalskega strokovnjaka govorijo o tem, da gre za enega največjih trenerjev vseh časov, ne glede na to, da pri kar precejšnjem delu ljubiteljev nogometa zaradi svojega arogantnega obnašanja ni ravno priljubljen.

Tudi v pogovoru za italijanski časnik Corriere della Serra, v katerem se je razgovoril o svoji prihodnosti in možni vrnitvi na klop Interja, se Mourinho ni pozabil pohvaliti.

“Sem največji navijač Interja. To je moj dom in nekega dne se nameravam tja vrniti. Seveda, to se ne bo zgodilo v bližnji prihodnosti, ker imam z Realom pogodbo sklenjeno še za dve leti in še nikoli nisem niti namignil, da bi Madrid zapustil pred iztekom te pogodbe,“ se je nekdanjega kluba spomnil Mourinho.

Spomnimo, da je Mourinho Inter zapustil leta 2010, po tem ko je s klubom osvojil italijansko prvenstvo in pokal, slavil pa je tudi v ligi prvakov. Po njegovem odhodu so se rezultati kluba drastično poslabšali in črno-modrim letos grozi, da se ne bodo uvrstili niti na mesta, ki v prihodnji sezoni prinašajo igranje v Evropi.

Po govoru o Interju je Mourinho v svojem slogu pogovor obrnil nase in svoje rezultate. “V zadnjih desetih letih nihče ni osvojil več lovorik od mene. Nemogoče je stalno zmagovati, če pa ti to redno uspeva, postaneš del zgodovine. Ljudje se marsičesa ne spomnijo dovolj natančno, a zmagovalci nikoli ne gredo v pozabo, zato je treba vsako priložnost za zmagovanje tudi izkoristiti, ob tem pa si je treba zmage vedno znova želeti.“

49-letni trener je v pogovoru za italijanski časnik razkril tudi svoje cilje za prihodnost. “Imam tri velike cilje. Najprej bi rad postal prvi, ki bi s tremi različnimi klubi osvojil ligo prvakov. Poleg tega bi rad postal prvak še v tretji od najmočnejših evropskih lig, zadnji cilj pa je ta, da bi rad bil prvi selektor, ki bi uspel osvojiti kakšno lovoriko s portugalsko reprezentanco.“