Odločitev o polfinalistu bo tako znana prihodnji teden na Nou Campu, po prvem obračunu pa so z izidom lahko veliko bolj zadovoljni italijanski prvaki, ki se dobro zavedajo, da bi že en sam zadetek v katalonski prestolnici lahko tehtnico nagnil na njihovo stran.

"Odigrali smo dobro tekmo, še posebej v prvem polčasu, kjer smo si priigrali nekaj lepih priložnosti. Seveda brez priložnosti ni bila niti Barcelona. Smo zadovoljni, saj se zavedamo, da v kolikor na Nou Campu dosežemo gol in se tekma konča brez zmagovalca, napredujemo,“ je po tekmi zadovoljno razlagal strateg rdeče-črnih Massimiliano Allegri.

Podobno razmišlja tudi njegov varovanec Clarence Seedorf, ki je bil na tekmi eden izmed vidnejših igralcev Milana na igrišču. "Za sabo imamo dobro tekmo, iztržili smo ugoden izid. En sam zadetek na Nou Campu bi lahko zadostoval, prav tako pa bomo imeli na razpolago več igralcev. Barcelona je najmočnejša ekipa na svetu, a vsak cikel se nekoč konča. Smo v dobri formi in imamo 50 odstotne možnosti za napredovanje,“ je ocenil Seedorf, ki s svojimi 35 leti spada med najizkušenejše igralce v vrstah Milana.

Guardiola zadovoljen s predstavo, manj z zelenico

Nekoliko manj zadovoljni, čeprav so se iz svetovne prestolnice mode vrnili neporaženi, pa so v taboru aktualnih evropskih prvakov. Barcelona je tudi tokrat večji del tekme žogo držala v svoji posesti in si priigrala nekaj lepih priložnosti, a poti v mrežo nasprotnika niso uspeli najti.

"Zavedamo se Milanove kvalitete in neodločen izid nam nekoliko škoduje. Igrali smo dobro, žogo smo držali v posesti in imeli pobudo na igrišču. Ob polčasu sem igralcem dejal, naj ne tvegajo preveč. Z devetimi igralci iz lastnega pogona smo na vrata sprožili 17 strelov. Igrali smo, kot smo želeli in to na tekmi, ki je bila zelo zahtevna. Milan je zadovoljen z rezultatom in to je največji kompliment, ki ga lahko nekdo dobi od sedemkratnih evropskih prvakov,“ je dejal trener Kataloncev Josep Guardiola, ki je bil med tekmo vidno frustriran nad zapravljenimi priložnostmi svojih igralcev, a jih kljub temu ni želel kritizirati.


Guardiolo so zgrešene priložnosti njegovih varovancev vidno frustrirale. (Foto: AP)

Guardiola se je za konec obregnil tudi ob ne preveč dobro pripravljeno zelenico na San Siru, ki je po njegovem mnenju utesnjevala njegove igralce ter preprečila še bolj atraktivno tekmo. "Na igrišču je zelo drselo in težko je bilo igrati. Vedno je užitek igrati na San Siru, zato je res smola, da igrišče ni primerno za nogometno srečanje. Milan bi moral ukrepati. Igramo, kjer nam je naročeno, vendar mislim, da si Inter in Milan ne želita takšne podlage. To je slabo za takšen spektakel, a če želimo postati prvaki, moramo premagati vse ovire. To nam je uspelo že nič kolikokrat, čeprav nekateri trdijo drugače,“ je zaključil 41-letni strateg.