“Potrebovali smo kar precej časa, da smo prišli do prvega zadetka, a to je povezano z našim nasprotnikom, ki je v okviru svojih možnosti igral zelo dobro. Očitno je, da v ekipi nimajo tako izjemnega individualnega talenta kot ostala moštva v ligi prvakov, a v smislu organizacije in karakterja so fantastični!“ je Apoel pohvalil Mourinho.

“Igrati smo morali zelo dobro, da smo prišli do zmage. Potrebovali smo dobro obrambo, v napadu pa smo morali pametno izkoristiti veliko posest žoge in na koncu smo uspeli zmagati. Nuri Sahin je bil tokrat sijajen, kar nas zelo veseli, saj gre za dobrega fanta, ki je šel skozi težko obdobje, ko je prišel v klub, kot je Real, v trenutkih, ko zaradi poškodbe ni bil sposoben niti trenirati. To je bila zanj idealna tekma, saj smo vedeli, da bomo imeli veliko posest žoge. Imeli smo veliko spoštovanja do našega nasprotnika in enako bo tudi na povratni tekmi na Santiagu Bernabeuu, saj je Apoel letos najpomembnejša ekipa v ligi prvakov. To, kar jim je uspelo letos, je res fantastično,“ je še dodal zadovoljni Mourinho, ki se bo po prepričljivi zmagi v gosteh lahko za nekaj tednov z ekipo znova povsem posvetil španskemu prvenstvu.

“Rezultat je pošten. Poskušali smo se jim upirati, a so pred koncem tekme še dvignili svoj ritem, ki ga nismo mogli zdržati. Za nas je bila velika čast igrati proti ekipi, kot je Real Madrid. Vsi smo lahko iz prve roke izvedeli, kakšno kvaliteto imajo. Lahko rečem, da je bila ta tekma krona letošnje sezone in vsega, kar smo v tem tekmovanju uspeli doseči. Moji igralci so lahko še enkrat več ponosni zaradi dobre predstave proti superiorni ekipi, kot je Real. Oni so že v polfinalu, v to res ne gre dvomiti. Verjamem tudi, da bodo prišli v finale, kjer bodo, upam, zmagali,“ pa je poklon nasprotniku izrekel trener Apoela Ivan Jovanović.