Kluba sta se srečala že v skupinskem delu lige prvakov. In medtem ko se je tekma v Milanu končala z zmago Kataloncev s 3:2, se je povratna tekma končala brez zmagovalca (2:2). Že takrat je bil v središču pozornosti Milanov napadalec Zlatan Ibrahimovič, ki se je na Apeninski polotok vrnil, potem ko je po le sezoni igranja pri aktualnih evropskih prvakih postal nezaželen.

Švedski napadalec načina, na katerega so se ga Katalonci znebili, še ni popolnoma prebolel, glavnega krivca za njegov neuspeh v Španiji pa vidi v trenerju Josepu Guardioli. O slednjem Ibrahimović še dandanes ne najde lepih besed.

"Se bova rokovala? Res ne vem, bo kar bo. Probleme ima tako on kot jaz, a to je že preteklost,“ je pred obračunom razkril nogometni zvezdnik, ki se srečanja proti svoji nekdanji ekipi ne boji. "Poznam svoje kvalitete, kot tudi kvalitete soigralcev. Nismo zaskrbljeni. Odigrati bo treba tekmo brez napak. Igramo proti najboljši ekipi na svetu, vendar pa nimamo česa izgubiti,“ je pred nestrpno pričakovano tekmo razkril priljubljeni "Ibra“.