Po dokaj dolgočasnem prvem polčasu, kjer zadetkov ni bilo, se je igra razživela v nadaljevanju in gledalci na Etihadu so bili priče razburljivemu razpletu tekme.

V 60. minuti so prvi zadetek na srečanju prek Garyja Cahilla dosegli gostje in City se je prvič po januarju leta 2011 (proti Wolverhamptonu) na svojem igrišču na prvenstveni tekmi znašel v zaostanku. A to jih ni zmedlo, saj so takoj krenili v totalno ofenzivo, trener Roberto Mancini pa se je odločil za tvegano potezo, ki bi ga v primeru neuspeha lahko tudi drago stala. V igro je prvič po več mesecih poslal Carlosa Teveza.

Domači so bili iz minute v minuto vse bolj nevarni, do izenačenja pa so prišli v 78. minuti, ko je v kazenskem prostoru Chelseaja žoga v roko zadela Michaela Essiena in sodnik je Cityju dosodil še peto enajstmetrovko na zadnjih šestih tekmah. Zanesljiv izvajalec najstrožje kazni je bil Sergio Agüero in v zadnjih 12 minut sta se moštvi podali rezultatsko izenačeni.

A Cityju točka ni bila dovolj, saj je pred tekmo za Unitedom zaostajal za štiri, zato so domači nadaljevali s silovitimi napadi, kar se jim je obrestovalo pet minut pred koncem. Tevez je v kazenskem prostoru dobil žogo, nato pa je lepo zaposlil Samirja Nasrija, ki je pritekel pred gol, kjer mu ni bilo težko zatresti mreže gostov.

To je bila tudi rekordna 20. zaporedna domača zmaga Cityja v prvenstvu, z njo pa so obdržali stik z mestnimi tekmeci, za katerimi sedaj znova zaostajajo le točko. Odločitev o prvaku bo najverjetneje padla na mestnem derbiju, ko se bosta tri kroge pred koncem 30. aprila na Etihadu udarila City in United.