V nedeljo je Real proti Malagi dolgo vodil z 1:0, nato pa jim je v 92. minuti Santi Cazorla zabil izjemen zadetek iz prostega strela in beli balet je po enajstih zaporednih zmagah ostal brez dveh točk. Zelo podobna usoda pa jih je doletela tudi včeraj, ko so proti Villarrealu vodili do 83. minute, nato pa ponovno prejeli gol iz prostega strela. Za zadetek Marcosa Senne pa je imel nekaj zaslug tudi vratar Reala Iker Casillas, ki najprej ni najbolje postavil živega zidu, ob ne preveč močnem strelu pa je sprva krenil v napačno smer in žoga je končala v mreži za njegovim hrbtom.

Po prejetem zadetku pa se je za Real prava drama šele začela. Najprej je bil izključen Jose Mourinho, ki je ironično ploskal sodniku za dosojen prosti strel, ne dolgo za tem pa si je zaradi prekrška svoj drugi rumeni karton in pot v slačilnico prislužil tudi Sergio Ramos. Ob izključitvi branilca je glavnemu delivcu pravice nekaj napačnega povedal še Mesut Özil, ki je zaradi dolgega jezika prav tako dobil rdeči karton in Real je v nekaj trenutkih na igrišču ostal z le devetimi igralci. Močno oslabljeni so kljub vsemu vseeno poskušali napadati, a niso uspeli več resno ogroziti vrat domačih in tekma se je končala z delitvijo točk ali bolje rečeno z izgubo dveh za kraljevi klub.

Real je sicer na tekmi povedel v 62. minuti, ko je po izjemni akciji z Özilom svoj jubilejni 100. zadetek v španski primeri dosegel Cristiano Ronaldo, ki je za ta dosežek potreboval le 91 tekem, s čimer je postal rekorder Reala. Pred tem je do stotih prvenstvenih zadetkov najhitreje prišel Ferenc Puskas, ki jih je dosegel na 105 tekmah.

Pred Ronaldovim zadetkom sta imeli obe moštvi nekaj priložnosti, bolj nevaren pa je bil Real, domači pa so bili oškodovani zaradi nedosojene enajstmetrovke po prekršku nad Nilmarjem, tako da nad delivcem pravice, ki je podelil 12 rumenih in tri rdeče kartone, tokrat verjetno ni bil nihče zadovoljen.

Real ima 10 krogov pred koncem prvenstva na prvem mestu sedaj 72 točk, Barcelona pa mu sledi s 66 točkami. Medsebojni obračun med velikanoma, ki bi lahko neposredno odločal o naslovu prvaka, bo na Nou Campu 21. ali 22. aprila. Na lestvici strelcev v španski primeri po 28 odigranih krogih vodi Messi s 34 zadetki, Ronaldo pa je dosegel enega manj.