Po jutrišnjem obračunu s prebujenim Chelseajem čaka City do konca prvenstva še devet tekem, med njimi pa je tudi zelo pričakovan derbi z rdečimi vragi, kjer bodo imeli Mancinijevi varovanci prednost domačega igrišča. Italijan je prepričan, da lahko City zmaga na vseh preostalih tekmah v sezoni in se tretjič v zgodovini veseli naslova angleškega prvaka, kar mu je nazadnje uspelo pred 44 leti.

“Osvojili bomo to prvenstvo! Naredili bomo prav vse, da zmagamo. In pri tem moramo vedno misliti pozitivno. Do sedaj smo odigrali fantastično sezono v premier ligi in do konca moramo nadaljevati v tem ritmu. Odslej (po izpadu iz evropske lige, op.p.) bomo igrali po eno tekmo na teden in lahko se povsem osredotočimo le na te prvenstvene obračune,“ je dejal Mancini, ki se je na klopi Cityja lani veselil pokalne lovorike, kar je bila prva osvojena trofeja kluba po 35 letih, letos pa si želi storiti še korak naprej.

V boju za naslov prvaka pa mu bo, kot kaže, pomagal tudi Carlos Tevez, ki naj bi bil jutri proti Chelseaju prvič po večmesečni odsotnosti znova v kadru za tekmo. “Njegova pripravljenost je vse boljša, a mislim, da trenutno Carlos še ni pripravljen za več kot 25 ali 30 minut igre. Igralec njegovega kova je seveda zelo koristen, zato bi si želel, da bi lahko igral vseh 90 minut, a trenutno je to nemogoče. A če bo najprej igral 30 minut, zatem denimo 45, bi lahko v treh ali štirih tekmah že prišel do pripravljenosti za igranje vseh 90 minut. O njegovem nastopu pa se bomo odločili jutri,“ je o Tevezu povedal Mancini, ki je Argentincu oprostil pretekle grehe.