Sirska televizija Al Dunya je posnetek objavila decembra, v njem pa skuša svoje gledalce prepričati, da arabske televizijske postaje, kot so Al-Jazeera in Al Arabiya, izkrivljajo dejstva v povezavi z dogodki v Siriji.

Al Dunyja je nato v prispevku šla še korak dlje in prikazala decembrski obračun med madridskim Realom in Barcelono, kjer pripovedovalec trdi, da postavitev Barcelone predstavlja poti sirskih upornikov, ki jih uporabljajo za tihotapljenje orožja. Po pripovedovalčevem mnenju pa je trenutek na tekmi, ko Barcelonin zvezdnik Lionel Messi poda žogo, znak, da je orožje prispelo do upornikov v Dir al-Zur.

Posnetek, objavljen na YouTubu, si je ogledalo že več sto tisoč ljudi in je bil deležen posmeha po celotnem arabskem svetu. Ob tem velja še omeniti, da to niti ni prvi primer, kjer je sirska televizija v športnem dogodku videla poskus strmoglavljenja Asada z oblasti. Med nedavno tekmo Sirije in Bahrajna je namreč Al Jazeerinega športnega novinarja obtožila spletkarjenja proti trenutni vladni garnituri.