Nekdanji branilec Birminghama se je klubu pridružil lansko poletje in že kmalu ga je doletela čast nošenja kapetanskega traku. A po ponedeljkovem incidentu sodeč, se je poteza izkazala za vse prej kot pametno. Johnson je po visokem prvenstvenem porazu proti Boltonu (0:5) svojo žalost utopil v alkoholu, da je bilo vse skupaj še toliko huje, pa se je, še vedno vinjen, odločil oditi na trening.

To je seveda pošteno ujezilo njegovega trenerja Terryja Connorja, ki je igralca zaradi tega nemudoma izključil iz prve ekipe, za povrh pa mu grozi še kazen v višini 60 tisoč evrov. "Moje obnašanje in pristop k treningu je bil pod standardom, ki ga klub zahteva od mene. Zaradi tega sem se že opravičil trenerju, soigralcem in klubu,“ je skesano dejal Johnson.

O dogodku so otoški novinarji povprašali tudi trenerja, a ta o sramotnem dogodku svojega kapetana ni želel prav veliko povedati. "Zadevo smo rešili interno,“ je bil skop Connor, ki s klubom zaseda skromno 18. mesto in mu grozi izpad iz elitne premier lige.