Na seznamu za odstrel so se po pisanju španskega športnega časnika Sport znašli Kaka, Higuain, Altintop, Sahin, Granero, Ricardo Carvalho in Raul Albiol. Zadnja dva bosta prihodnjo sezono skoraj zagotovo začela v novih klubskih sredinah, preostala peterica pa bo, če bo tako želele, ostala v klubu ali pa si, ob primerni odškodnini, zapustila klub.

Kot piše Sport, Mourinho še vedno računa na Higuaina. Slednji želi klub zapustiti predvsem zaradi prepogostega sedenja na klopi, a bo moral njegov morebitni kupec zanj odšteti med 40 in 45 milijonov evrov. Podobno je tudi z Brazilcem Kakajem, ki pa je odločen, da mu v Madridu uspe. Portugalski strateg naj bi ga pri tem podpiral, a če se bo premislil in želel oditi, bo njegov novi delodajalec moral plačati vsaj 30 milijonov evrov.

Zelo nenavaden je položaj s turškima igralcema Altintopom in Sahinom. Altintop je v Real prišel brezplačno, a veliko priložnosti za igranje ni dobil. Devetindvajsetletnik, ki mu klub nameni 2,5 milijona evrov na sezono, je že kmalu po prihodu v špansko prestolnico zagrozil z odhodom, trenutno pa je na seznamu želja Galatasaraya, ki pa ga želi dobiti brezplačno. Zadnjo besedo pri njegovem prestopu naj bi zato imel Mourinho.

Pri Sahinu težavo predstavljajo predvsem njegove poškodbe, zaradi česar je mladenič izgubil tudi na samozavesti. Pri kraljevem klubu ga bodo kljub temu verjetno zadržali, saj ima nekdanji član Borussie iz Dortmunda šele 23 let in velja za izjemno perspektivnega igralca.

Tu je še Esteban Granero, ki bi klub utegnil zapustiti, v kolikot na naslov Reala pride ponudba med 8 in 10 milijonov evrov. Po poročanju Daily Mail naj bi se zanj že januarja zanimal Liverpool.