Guerrero je nemilostno podrl vratarja Stuttgarta, ko je ta za žogo stekel daleč ven iz svojih vrat, Perujec pa je ob visokem zaostanku z 0:3 odreagiral povsem neprimerno in nešportno. Za grob prekršek, ki se le po čudežu ni končal s poškodbo, je Guerrero dobil zasluženi rdeči karton in ga verjetno čaka huda kazen.

Po izključitvi je Stuttgart premoč na igrišču kronal še z enim zadetkom, v taboru domačih pa so bili po visokem porazu z 0:4 precej jezni na svojega igralca, ki je, vsaj izgleda tako, vratarja gostov želel namerno poškodovati.

"S takšnimi dejanji Paolo škodi sebi in klubu," je bil po tekmi redkobeseden kapetan Hamburga Heiko Westermann, trener Thorsten Fink pa je dodal: "Guerrero nas je s tem oškodoval in zagotovo ga bomo v klubu interno kaznovali."

Perujca pa čaka tudi visoka kazen nemške zveze. "Presenečen bi bil, če bi za tak prekršek dobil manj kot šest tekem kazni," je Markus Merk, eden najboljših sodnikov zadnjih let, povedal za Bild, kjer pišejo o najbolj brutalnem prekršku sezone v bundesligi.

Guerrero se je znašel v težavah že aprila leta 2010, ko je v enega od navijačev vrgel plastenko z vodo, zaradi česar je moral počivati več tednov, tudi tokrat pa ga verjetno ne čaka nič kaj boljša usoda.