"Vse poteka po predvidenem načrtu, najbolj intenzivno obdobje pa je šele pred nami," je natančno 100 dni pred začetkom evropskega prvenstva - ob poletnih olimpijskih igrah v Londonu zagotovo največjem športnem dogodku na stari celini v tem letu - dejala poljska ministrica za šport Joanna Mucha, medtem ko je predsednik poljskega organizacijskega odbora Euro 2012 Marcin Herra dodal: "Poročilo Uefe iz februarja leta 2008 je bilo povsem rdeče obarvano, danes na poročilu prevladujejo spomladanske barve. Bolj ali manj je vse obarvano v zeleni barvi, kar pomeni, da smo dokončali predvidene projekte, nekaj je tudi rumene, ki opozarja, da so projekti v samem zaključku."

Poljska je imela veliko težav pri gradnji novega stadiona v Varšavi. Po predvidenem programu bi ga morala dokončati že lani, uradno odprtje pa bo na sredini prijateljski tekmi med Poljsko in Portugalsko. Druge tri stadione v Gdansku, Poznanu in Wroclavu so z manjšimi zamudami že slovesno odprli, medtem ko so stadioni v ukrajinskim mestih Kijevu, Donecku in Harkovu že dokončani.

V projekt Euro 2012 je bilo na Poljskem vloženo kar 21,6 milijarde evrov. Devetdeset odstotkov je proračunskega denarja, polovico tega pa je zagotovila EU. Nekaj projektov je še nedokončanih, predvsem avtocestni odsek, ki povezuje Varšavo z zahodnim delom države. V javnosti so veliko prahu dvignile tudi napovedane cene nastanitev v času evropskega prvenstva, nekateri hoteli namreč načrtujejo kar desetkratno povišanje svojih uslug.