Regionalni guverner Viktor Kres je danes potrdil, da bosta naftni podjetji Gazprom in Rosneft, ki sta sicer v državni lasti, finančno pomagala klubu skozi projekt imenovan Tomskneft. Pobudo za rešitev osiromašenega kluba je prišla s strani samega ruskega premiera Vladimirja Putina.

Kres je ob oznanitvi novice tudi sporočil, da bodo v klubu zamenjali celotno klubsko upravo, v želji, da bi Gazprom in Rosneft imela večji nadzor nad porabo njunega denarja.

Tom Tomsk trenutno zaseda zadnje mesto na lestvici, zaradi finančnih težav pa imajo tudi velike težave pri nakupu novih nogometašev. 

In medtem ko je novica o rešitvi kluba zagotovo razveselila številne navijače obuboženega kluba, so se že pojavili nekateri, ki dejanje Putina kritizirajo in hkrati namigujejo, da je to le še ena izmed njegovih predvolilnih potez pred marčevskimi predsedniškimi volitvami.

"Ni res. Moja osebna želja je, da klub obstane in lahko ljudje uživajo na stadionih, namesto da se opijajo z vodko,“ je govorice demantiral Putin.