"Ukrepi, ki so jih klubi avgusta 2010 sprejeli za boljši nadzor stroškov, so obrodili sadove. Poklicni nogomet ima tako še naprej lepe možnosti za zgodbo o uspehu, bundesliga pa je pri navijačih, pokroviteljih in medijih tako priljubljena kot še nikoli prej," je dejal predsednik DFL Christian Seifert.

V prvi bundesligi je imelo 18 ekip 1,94 milijarde evrov prometa, kar je že sedmo sezono zapored rekordna številka. Številka je za deset odstotkov večja od lanske, vodstvo DFL pa pričakuje dvig nad dve milijardi že v naslednji sezoni. Manjši so tudi dolgovi klubov, 12 od 18 prvoligašev je sezono končalo z dobičkom, z lanskih 644 milijonov evrov so te finančne obveznosti padle na 594 milijonov. Izguba nemške druge lige se je s 23 milijonov zmanjšala na 18 milijonov. Za prestope igralcev so klubi v prejšnji sezoni namenili 195 milijonov evrov.

Moštva so za plače približno 500 igralcem skupno porabila 780 milijonov evrov, prvoligaški nogometaš v Nemčiji tako v povprečju zasluži 1,6 milijona evrov na sezono. Nogometni klubi so tudi dobri davčni plačniki. Nemčiji je lani bundesliga plačala 719 milijonov evrov davkov, predlani pa 700 milijonov.

V DFL pa so se pohvalili tudi z novim rekordnim obiskom, saj si je tekme obeh prvih lig v povprečju ogledalo po 42.100 navijačev.