Ivačič v klub prihaja po priporočilih trenerja vratarjev Andreja Kračmana in trenerja mladincev Andreja Razdrha. "Gre za zelo perspektivnega mladeniča," o novincu pri zmajih pravi Kračman in dodaja: "Če bo treniral, kot smo do sedaj trenirali na Olimpiji, se lahko razvije v vrhunskega vratarja. Na prvem treningu sem spoznal, da je zelo priden, marljiv in fizično dobro razvit. Opazno je, da je šolan vratar, bil je v pravih rokah. Ima prave predispozicije za uspeh. Kot vsak športnik bo potreboval tudi nekaj športne sreče, če bo imel še to, bo nekoč prvi vratar Olimpije."

Ivačič, ki je po Dejanu Djermanoviću in Nikoli Nikeziću tretja zimska okrepitev Olimpije, se bo v četrtek z novimi soigralci odpravil na priprave v Španijo.

Na Iberski polotok pa ne bo odšel Stefan Smiljanić, ki je sporazumno prekinila pogodbo z ljubljanskim prvoligašem. Ta si je želel več igralnega časa, za kar pa bi bilo po prihodih Nikole Nikezića in Dejana Djermanovića še manj možnosti, so sporočili iz ljubljanskega kluba. Smiljanić je za Olimpijo na 26 ligaških tekmah zabil dva gola.

Spremembe igralskega kadra tudi pri Domžalah

Nekaj sprememb pa so doživeli tudi v Domžalah. Pokalni prvaki so Mateja Selaka in Dejana Zadnikarja do konca sezone posodili Radomljam, ki nastopajo v drugi slovenski ligi. Slovenski pokalni prvaki pa so podpisali tudi poklicni pogodbi s 17-letnim Miho Kostanjškom in 16-letnim Jonom Gorencem Stankovičem, ki se trenutno mudi na treningih italijanskega velikana Fiorentine.