Pepe se je zaradi na videz namerne poteze naslednji dan znašel na udaru kritik, sam pa je zatrdil, da tega ni storil namerno in se je za incident javno opravičil.

"Rad bi povedal, da je bil pripetljaj z Messijem nenameren, a kljub temu se mu želim opravičiti, če je prizadet. Sam sem samo branil svoje moštvo, na igrišču pa vedno puščam svojo dušo in srce, a ideja, da bi namerno poškodoval nasprotnega igralca, mi niti v enem trenutku ni padla na misel," je dejal Pepe, ki ga verjetno vseeno čaka huda kazen disciplinske komisije Španske nogometne zveze.

V obrambo igralca se je sedaj postavil tudi njegov trener, razvpiti Jose Mourinho, ki Pepeja zaradi nešportne poteze ne misli kaznovati.

"Igralec je povedal svoje o tem dogodku in se opravičil, zame je to dovolj. Jezen bi bil le v primeru, da bi Pepe javno dejal, da tega ni storil namerno, neuradno pa bi priznal nešportno potezo. O tem se ne želim več pogovarjati. Če želite Pepeja razglasiti za lažnivca, imate za to vso pravico, a se morate zavedati tudi posledic, kajti potem gre za problem med vami in osebo, ki jo zmerjate z lažnivcem," je novinarjem pred današnjo tekmo Reala in Athletic Bilbaa dejal Mourinho, ki je Pepeja uvrstil v igralski kader za nocojšnji obračun z Baski.

O Pepejevi izjavi, da je bila poteza nenamerna, je kratek komentar podal tudi Pep Guardiola, ki ga z Barcelono danes čaka težko gostovanje pri Malagi.

"Če je Pepe dejal, da je bilo njegovo ravnanje nenamerno, potem je bilo nenamerno," naj bi trener Barcelone verjel besedam Portugalca.