Pred letošnjo sezono je Arsenal zapustil tedanji kapetan Španec Cesc Fabregas, ki se je vrnil v klub iz svojega otroštva, v Barcelono, Francoz Samir Nasri pa se ni mogel upreti bogati ponudbi Manchester Cityja.

“Odhod takšnih igralcev bi bil hud udarec za vsak klub na svetu in pri Arsenalu ni bilo nič drugače. Zagotovo nam manjkata in ju v igri pogrešamo,“ je dejal Van Persie, ki je od Fabregasa prevzel kapetanski trak.

Zaradi odhoda dveh ključnih igralcev je moral trener Arsene Wenger v zadnjih izdihljajih poletnega prestopnega roka poiskati njune zamenjave, ki jih je čakala težka naloga, zapolniti veliko luknjo v postavi topničarjev. Med drudimi je iz Evertona Wenger pripeljal Španca Mikela Arteto, iz Chelseaja pa je na posodo prišel Izraelec Yossi Benayoun.

Kapetan ekipe pravi, da novinci opravljajo svoje delo odlično. “Igralci, ki smo jih pripeljali po prodaji Fabregasa in Nasrija zares opravljajo odličen posel. Da, morali smo nekoliko spremeniti naš način igre in tudi sam sem se znašel v malce drugačni vlogi. A najvažnejše je, da se je moštvo stabiliziralo in da funkcioniramo vse bolje,“ pravi Nizozemec, ki je v letošnji sezoni zabil 18 od 36 zadetkov Arsenala.