Real Madrid : Barcelona - 1:2 (1:0)

Strelci: Ronaldo 11.; Puyol 49., Abidal 77.

Postavi:

Real Madrid: Casillas; Altintop, Ramos, Carvalho, Coentrao; Diarra (Callejon 66.), Xabi, Pepe (Granero 79.); Ronaldo, Higuain (Özil 66.), Benzema

Barcelona: Pinto; Alves, Puyol, Pique, Abidal; Busquets, Xavi (Thiago 86.), Iniesta; Fabregas (Cuenca 89.), Messi, Alexis Sanchez (Adriano 82.)

Drugi polčas:

90' - Po vodilnem zadetku so se napadi gostov umirili, Real pa vseeno ni mogel priti z žogo niti v bližino kazenskega prostora Barcelone. Guardiola si je v zadnjih minutah privoščil celo zamenjavo Xavija in Fabregasa, ki sta ju zamenjala mladeniča Thiago in Cuenca, a se to na igri Barcelone ni preveč poznalo. Katalonci so brez kakršnihkoli težav tekmo pripeljali do konca in slavili novo zmago proti Realu, za nameček pa so največje rivale ponovno ugnali na njihovem stadionu sredi Madrida. Čeprav naveza Xavi-Iniesta-Messi danes ni delovala, kot smo je vajeni, so aktualni španski prvaki vseeno ponovno ugnali kraljevi klub, tokrat sta jim zmago prinesla zadetka branilcev Puyola in Abidala.

77' - Nadaljevalo se je obleganje Realovih vrat in to je obrodilo sadove v 77. minuti. Messi je prek domače obrambe lepo podal v kazenski prostor, kamor je z leve strani vtekel Abidal, ki se je odločil za strel po tleh in ugnal Casillasa. To je bil šele drugi zadetek Abidala v dresu Barcelone, a ga je prav gotovo dosegel ob zelo primernem času.

70' - Barcelona je imela prosti strel na levi strani, po predložku pa se je v odličnem položaju pred Casillasom znašel Busquets, a je z glavo streljal preko vrat.

68' - Mourinho je napravil dvojno menjavo, v igro je poslal sveža Özila in Callejona in slednji je že v prvi akciji podrl Messija in dobil rumeni karton. Medtem ko je Argentinec ležal na tleh pa se je zgodil incident, ki bo gotovo dobil nadaljevanje po tekmi. "Umazani" Pepe je prišel do Messija in mu namerno grobo stopil na roko, a na srečo jo je Barcelonin zvezdnik odnesel brez poškodbe. Za podobno potezo je igralec Schalkeja Jermaine Jones nedavno prejel kazen osmih tednov neigranja. Ali se bo španska disciplinska komisija zgledovala po nemški, bomo izvedeli kmalu.

58' – Po dolgem času je bilo vroče tudi v kazenskem prostoru Barcelone, ko je v 58. minuti na desni strani Altintop preigral Iniesto in nato v kazenski prostor poslal uporaben predložek, a je strel Benzemaja z glavo zadel le vratnico.

55' – Nova lepa akcija Barcelone. Fabregas je z 20 metrov spretno poslal žogo prek obrambe Reala in Iniesta je prišel do strela le nekaj metrov od vrat, a je žogi še pravočasno spremenil smer Ramos, tako da je le-ta zadela prečko. Če branilec Reala ne bi podstavil noge, bi bil Casillas verjetno premagan.

49' - Po odmoru se je nadaljevala ofenziva Barcelone, ki je v 49. minuti prišla že do sedmega udarca iz kota na tekmi, številka sedem pa je bila tokrat srečna, saj je po predložku do strela z glavo prišel slabo pokriti kapetan Barcelone Puyol, ki je uspel premagati Casillasa in poskrbel za izenačenje.

Prvi polčas:

45' – V zaključku prvega polčasa se je Real krčevito branil, gostje pa kljub veliki posesti žoge (v prvem polčasu 69:31 v korist Barelone) niso uspeli prebiti belega obrambnega zidu in si v teh minutah niti niso uspeli priigrati nobene prave priložnosti. Na odmor so tako s prednostjo odšli domači, ki jih je v vodstvo popeljal Ronaldo.

29' – V živahnem srečanju ni dolgo trajalo do nove priložnosti. V 29. minuti je Barcelona izvedla akcijo v svojem slogu in po dveh hitrih podajah se je na osmih metrih od vrat sam znašel Iniesta, a je meril mimo Realovih vrat.

25' – Real je prišel do novega nevarnega protinapada, ko sta se v situaciji dveh proti enemu znašla Ronaldo in Benzema. Znova je po levi strani z žogo proti vratom hitel Ronaldo, a se je tokrat odločil za podajo soigralcu, ki pa jo je v zadnjem trenutku prestregel Abidal. Le nekaj sekund kasneje so se v priložnosti znašli igralci Barcelone, z leve strani pa je nevarno meril Messi, a mu je Casillas s skrajnimi močmi strel ubranil in žogo odbil v kot.

15' - Po zadetku je do priložnosti hitro prišla tudi Barcelona. Najprej je Casillasa ogrel Iniesta, ki je sprožil dober strel po tleh z roba kazenskega prostora, a je bil španski reprezentančni vratar na pravem mestu. Še bližje izenačenju pa so bili gostje v 15. minuti, ko je po podaji v kazenski prostor do strela z glavo prišel mali Čilenec Alexis Sanchez, a je žogo na poti v mrežo ustavila vratnica.

11' - Realovi nogometaši so počasi postajali vse bolj pogumni in to se jim je obrestovalo v 11. minuti, ko so krenili v hiter protinapad. Pepe je s svoje polovice podal daleč naprej v prazen prostor, kamor je hitro krenil Ronaldo, ki je po levi strani prodrl v kazenski prostor Barcelone. Pique ga ni uspel ustaviti in Portugalec je prišel do strela, s katerim je med nogami premagal Pinta. Real je torej prišel do vodstva iz prve priložnosti na srečanju.

10' – Real se je odločil za obrambno taktiko, saj je takoj od prvega sodnikovega žvižga prepustil posest žoge Barceloni. Za razliko od decembrskega obračuna, ko je Real povedel že v 21. sekundi, si tokrat moštvi v prvih minutah nista priigrali nobene priložnosti za strel proti vratom.

1' – Jose Mourinho je znova presenetil z izbiro igralcev. V obrambni vrsti je na desnem boku tekmo začel Altintop, Pepe pa je dobil mesto na sredini igrišča. V napadu sta tekmo ob Ronaldu skupaj začela Benzema in Higuain, ki smo ju do sedaj le redko videvali skupaj na igrišču. Guardiola na drugi strani ni taktiziral in je na igrišče poslal pričakovano enajsterico.