Na zadnjem srečanju največjih španskih ekip je moštvo Pepa Guardiole navdušilo, povsem drugače pa je bilo pri belem baletu, kjer je največ kritik požel njihova prvegi zvezdnik Cristiano Ronaldo. Portugalec bo v sredo ponovno pod drobnogledom tako medijev kot navijačev, sam pa zatrjuje, da pred el clasicom ni pretirano nervozen.

"Zame je to tekma kot vse ostale. Ni razlogov, da bi bil zaradi tega kaj bolj živčen. Pred vsakim srečanjem se poskušam pomiriti, psihična priprava pa mi pomeni še toliko več,“ je razkril Ronaldo in dodal: "Na vsaki tekmi skušam odigrati kar najbolje. Nič drugače ni, če je nasprotnik Barcelona ali katerakoli druga ekipa.“

Najdražji nogometaš na svetu kljub temu pogosto sliši očitke, da dobro igra le na nepomembnih srečanjih, na kar ga je španska sedma sila opomnila tudi tokrat. "Ponavljam, ne oziram se na takšne kritike. Sem sproščen in miren, to tekmo pričakujem tako kot vse ostale,“ je še povedal nogometni zvezdnik, ki je proti Barceloni nazadnje zadel lansko leto v finalu španskega pokala.