Začetek tekme na Camp Nouu ni dal slutiti, da bi gledalci tokrat lahko spremljali napeto končnico obračuna, saj je Barcelona z goloma Xavija in Messija po 12 minutah vodila že z 2:0 in imela tekmo povsem pod nadzorom, a je gostom v 32. minuti vendarle uspelo priti do zadetka, ki jim je še ohranjal upanje za kakšno točko.

Drugi polčas se je začel z izenačenjem, ko je v 52. mintui po lepi akciji izjemen zadetek dosegel Roque Santa Cruz. Izenačujoči zadetek je predramil nogometaše Barcelone, ki so bili očitno z mislimi že pri sredinem pokalnem obračunu z Realom in so želeli prihraniti nekaj moči. Ker za kraljevim klubom v prvenstvu zaostajajo že pet točk, je kar naenkrat postala prioriteta preostanek tekme z Betisom in varovanci Pepa Guardiole so se podali v lov za zmagovitim zadetkom.

Dolgo so neuspešno prebijali obrambo Betisa in dvomljivci so že začeli razmišljati, ali bo prednost Reala sedmih točk že odločilna v boju za naslov prvaka, a v 75. minuti je Alexis Sanchez vendarle kronal premoč Barcelone in poskrbel, da se zaostanek za Realom ni povečal. V zaključku tekme je zmago potrdil Messi, ko je izkoristil enajstmetrovko, ki jo je sodnik dosodil po igri branilca z roko.

Real Madrid je v soboto gostoval na Mallorci, kjer je bil blizu spodrsljaja, saj je po prvem polčasu izgubljal z 0:1, na začetku drugega polčasa pa je sodnik razveljavil regularen gol domačih za 2:0. Darilo so galaktiki znali izkoristiti in so dominantno igro v zaključku tekme kronali z dvema zadetkoma. V 72. minuti je najprej izenačil Gonzalo Higuain, zmago pa je Realu v 85. minuti prinesel Jose Callejon.

Na vrhu lestvice ima Real sedaj 46 točk, Barcelona pa 41. Tretja Valencia je tokrat doma izgubila s Sociedadom in z zaostankom 12 točk (ima jih 34) verjetno tudi dokončno izpadla iz boja za prvo mesto, čeprav je najbrž vanj že od prvega kroga nihče ni uvrščal.