Po treh zaporednih remijih je Chelsea leto 2011 končal z domačim porazom proti Aston Villi (1:3), kar lahko označimo za največjo rezultatsko krizo kluba, odkar ga je prevzel bogati Rus Roman Abramovič. Chelsea je pred današnjim obračunom z Wolverhamptonom padel na peto mesto, ki si ga deli z Liverpoolom.

Po katastrofalnih predstavah so kritike medijev in navijačev na račun portugalskega trenerja Villas-Boasa vse hujše, v javnost pa je sedaj prišla novica, da je izgubil tudi zaupanje v slačilnici.

Angleški Sun poroča, da njegovi igralci smatrajo, da je Portugalec taktično nezrel in da ima premalo avtoritete, da bi se lahko kosal z igralci v angleški premier ligi.

Zadnja stavka znotraj kluba, ki je še dodatno zrušila njegovo moč, se je zgodila, ko je Villas-Boas Anelki prepovedal prihod na klubsko božično zabavo na stadionu. Ta poteza je izzvala negodovanje in upor pri ostalih igralcih, ki so Francozu, ki odhaja v kitajski Šanghaj, pripravili poslovilno zabavo.

Vir blizu kluba je potrdil, da je Villas-Boas s to prepovedjo dokončno izgubil zaupanje svojih varovancev, od katerih naj bi jih sedaj kar nekaj želelo zapustiti Chelsea, ker s Portugalcem nočejo več sodelovati.

Villas-Boasa danes torej čaka izjemno težka naloga, ko se bo na gostovanje k Wolverhamptonu odpravil brez napadalcev Drogbe in Sturridga, vprašljiva pa sta tudi branilca Terry in Cole ter vratar Čech.