Nemški dnevnik Bild je razkril, da je do enostranske prekinitve pogodbe med Freiburgom in Abdessadkim prišlo zaradi skoraj neverjetnega razloga. Maročan naj bi pred dnevi v kölnskem hotelu Ameron Regent ukradel dve steklenički šampona.

“Incident“ naj bi se zgodil 10. decembra, nekaj ur preden je Freiburg igral tekmo proti Kölnu in doživel hud poraz z 0:4. Bild piše, da naj bi se eden od direktorjev hotela obrnil na športnega direktorja Freiburga Dirka Dufnerja in mu potožil zaradi izginulih stekleničk šampona.

“Takšnega obnašanja ne moremo tolerirati, saj kvari ugled celega kluba,“ je za Bild potrdil Dufner.

Medtem se je oglasil tudi nogometašev pravni zastopnik Werner Schurig, ki je razkril igralčevo verzijo dogodka, zaradi nepravične prekinitve pogodbe pa bo pravico za svojega klienta iskal na sodišču.

Schurig pravi, da se je Yacine v hotelu želel stuširati, ko je ugotovil, da sta v kopalnici obe steklenički, tista z gelom za tuširanje in druga s šamponom za lase, prazni. Zato je odšel v sosednjo sobo do soigralcev Heika Butscherja in Jonathana Schmida in si od njiju sposodil šampon in gel za tuširanje. Istočasno je Garra Dembele, ki si je z njim delil hotelsko sobo, odšel v pritličje na recepcijo po novi steklenički, da bi mu s tem naredil uslugo. Zato se je v njuni sobi kar naenkrat znašlo preveč “dragocenih“ kozmetičnih izdelkov, ki jih je Abdessadki očitno po koncu obiska hotela odnesel s seboj. To pa je tako hudo prizadelo hotel, da so vodilni klicali in podali pritožbo v nogometni klub.

“To je ista stvar, kot da bi naročila dve kokakoli. Nisem vedel, da lahko deciliter gela ali šampona hotelu predstavlja takšen strošek!“ je še povedal zastopnik kaznovanega nogometaša.

Abdessadki je prepričan, da je enostranska prekinitev pogodbe v tem primeru nepravična, zato je tudi najel odvetnika, ki bo vložil tožbo proti klubu.