"Ni dvoma, tu gre za tekmo med trenutno najboljšima ekipama na svetu, ki si jo želimo videti prav vsi. Derbija ne želi izgubiti nobena izmed ekip.Veliko vlogo bodo zaradi zares velikega pritiska tu odigrali živci. Real Madrid bo v soboto imel priložnost pokazati, koliko je zmanjšal razliko v primerjavi z Barcelono. Vsi vemo, da bosta medsebojna dvoboja med ekipama razrešila dilemo o novem prvaku,“ je dejal Wenger.

Francoski strateg se lahko pohvali z zelo dobrim poznavanjem predvsem katalonskega moštva, saj se je z njim s svojim Arsenalom srečal v zadnjih dveh sezonah. Prepričan je, da trenerja belega baleta Joseja Mourinha čaka kar nekaj pomembnih taktičnih odločitev.

"Osnovno vprašanje, ko igrate proti Barceloni, je, ali se želite na igrišču postaviti visoko ali globoko. Barcelono morate napasti in jo izpostaviti pritisku v obrambi. Real Madrid ima priložnost to narediti in prepričan sem, da bo to tudi storil. Na predzadnjem srečanju se je postavil zelo visoko in s tem Barceloni povzročil nemalo težav,“ je pojasnil trener londonskega prvoligaša in dodal: "Kljub temu se je treba vprašati, ali lahko Real tako igra vseh 90 minut.“