V drugem bodo bodo Nemčija, Italija, Anglija in Rusija, v tretjem Hrvaška, Grčija, Portugalska in Švedska, v četrtem pa Danska, Francija, Češka in Irska.

Z izjemo Ukrajine in Poljske, ki sta gostiteljici, so ekipe razdelili v bobne glede na število točk v kvalifikacijah za Euro 2012 (40 odstotkov), glede na točke iz kvalifikacij za SP 2010 in s samega SP 2010 (40 odstotkov) in glede na točke v kvalifikacijah za EP 2008 in samega Eura 2008 (20 odstotkov).

Žreb bo vodil generalni sekretar Uefe Gianni Infantino, voditelja prireditve pa bosta ugledna televizijska obraza iz držav gostiteljic Olga Frejmut in Piotr Sobczynski. Za zabavni del žreba bodo skrbeli člani ukrajinskega nacionalnega plesnega ansambla P. Virsky, ukrajinska pevka Jamala in presenečenje iz "mednarodnih vod".

Uefa je na žreb povabila tudi legendarne nogometaše z vseh dosedanjih evropskih prvenstev, za nameček pa bodo predstavili tudi uradno žogo prvenstva. Žreb si bodo prek televizijskih sprejemnikov v živo lahko ogledali v več kot 150 državah po svetu.

Euro 2012, glavni maskoti prvenstva sta Slavek in Slavko, bo potekal med 8. junijem in 1. julijem v Varšavi, Poznanju, Gdansku, Vroclavu, Kijevu, Harkovu, Donjecku in Lvovu.