NK Maribor - Club Brugge 3:4 (1:0)

Strelci: Volaš 11., 68., Donk (ag) 50.; Dirar 74., 77., Akpala 81., Donk 90.

Postavi:

Maribor: Handanović, Potokar, Rajčević, Arghus, Trajkovski, Mezga, Cvijanović (Velikonja 85.), Ibraimi (Lesjak 75.), Mertelj, Volaš, Tavares (Berić 87.)

Club Brugge: Kujović, Almebäck, Hoefkens, Donk, De Jonghe, Zimling, Refaelov (Akpala 59.), Dirar, Odjidja (Vazquez 73.), Meunier, Vleminckx

Drugi polčas:

90' - Domači igralci in gledalci so bili v šoku, kako so lahko po tako visokem vodstvu ostali brez zmage, da pa je bilo vse še huje, je poskrbel Donk, ki je Štajercem vzel tudi točko, ko je bil v 90. minuti po lepi akciji Bruggea z glavo zadel za 4:3. Povsem potrti Mariborčani so imeli v 94. minuti sicer še priložnost za izenačenje, a je Volaš iz neposredne bližine zadel le vratnico. Zares neverjeten razplet tekme v Ljudskem vrtu, ki je večino domačih navijačev pustil brez besed, gostje pa se bodo verjetno še dolgo spraševali, kako jim je danes uspelo zmagati, saj so bili do 73. minute povsem nadigrani in so izgubljali že z 0:3.

81' - Zmedeni Mariborčani so v kratkem času prejeli še tretji zadetek, ko je lepo podajo v kazenski prostor prejel rezervist Akpala, ki je spretno ugnal tudi Handanovića in Belgijce popeljal celo v boj za zmago, česar si še 10 minut nazaj niso predstavljali niti v sanjah.

77' - Domačim je po visokem vodstvu zbranost nekoliko popustila, kar so Belgijci izkoristili. V 74. minuti je po dolgi podaji v kazenski prostor po nenajbolšem posredovanju Rajčevića do žoge prišel Dirar, ki je nato s petih metrov premagal Handanovića. Isti igralec je Brugge vrnil v igro, ko je le tri minute kasneje zadel še drugič. Po predložku pred vrata Maribora so domači žogo odbili na rob kazenskega prostora, tam pa se je takoj za strel odločil Dirar. Žoga je v gneči pred vrati zadela enega od igralcev in toliko spremenila smer, da je Handanović ni mogel ujeti - 3:2.

68' - Mariborčani so si priigrali udarec iz kota. Po predložku je najprej z glavo poskušal Tavares, a je vratar Kujović žogo še uspel odbiti, toda le na nogo Volaša, ki mu z neposredne bližine ni bilo težko doseči zadetka.

65' - Po drugem zadetku so se Mariborčani zadovoljili z lepo prednostjo in so se pomaknili v nekoliko bolj obrambno postavitev. Pobudo so prepustili gostom, sami pa so poskušali s hitrimi protinapadi. V tem delu smo gledali dokaj raztrgano igro, saj Belgijcem ni uspelo priti do kakšne priložnosti, tudi poskusi Mariborčanov pa so bili bolj jalovi.

50' - Če je bilo za pričakovati, da bodo na začetku drugega polčasa gostje močno pritisnili proti vratom Maribora, se je zgodilo ravno obratno. Vijoličasti so bili takoj od prvega piska sodnika zelo aktivni in razpoloženi za igro, kar se jim je obrestovalo že v 50. minuti. Obetavno akcijo je začel Ibraimi, ki je z roba kazenskega prostora podal na levo Trajkovskemu, ta pa je pred vrata poslal uporabno podajo, po kateri se je žoga znašla v mreži, strelec pa je bil kar gostujoči branilec Donk, ki je nespretno želel žogo izbiti v kot ali prek vrat, a mu to ni najbolje uspelo.

Prvi polčas:

45' - Do konca prvega polčasa so Mariborčani še naprej igrali zelo dobro in imeli več od igre, Bruggeu pa niso dovolili, da bi si pripravil kakšno priložnost za izenačenje. Prvi del se je tako končal z vodstvom vijoličastih, ki so po slabem začetku zaigrali precej bolje in se nocoj lahko upravičeno nadejajo dobrega rezultata, morda tudi prve zmage.

33' - V tem delu igre sta bili obe moštvi precej aktivni in na obeh straneh je bilo kar nekaj obetavnih akcij, ki pa niso prinesle spremembe rezultata. V 32. minuti je po levi strani prodrl Meunier, ki se je znašel sam pred Handanovićem, a je slovenski vratar dobro posredoval. Manj kot minuto kasneje bi domači skoraj prišli do povišanja vodstva, ko je z roba kazenskega prostora nevarno poskusil Tavares, vratar Kujović pa je žogo s skrajnimi močmi odbil v kot.

25' - Vodstvo je opogumilo Mariborčane, ki so po zadetku zaigrali precej bolje in bili povsem enakovredni Belgijcem, igra pa je večinoma potekala med obema kazenskima prostoroma. Domači so poskušali predvsem s streli od daleč, kjer pa niso bili natančni Tavares, Ibraimi in Mezga, na drugi strani pa je bil najnevarnejši Vleminckx.

11' - Tekmo so bolj podjetno začeli gostje, ki so imeli v prvih minutah pobudo, igra pa se je večinoma odvijala na polovici Maribora, domači pa so prvič uspeli priti do belgijskega kazenskega prostora šele ob koncu četrte minute. Brugge je prvič resneje zapretil v 8. minuti, ko so po kotu prek Vleminckxa zadeli prečko, nekoliko bolj natančni pa so bili domači, ki se jim je prva prava priložnost ponudila v 11. minuti. Do strela je po napaki gostujoče obrambe z roba kazenskega prostora prišel Dalibor Volaš, ki je z natančnim strelom premagal Kujovića v vratih Bruggea in Maribor popeljal v vodstvo. Glede na situacijo na igrišču, zelo nepričakovano vodstvo Maribora.