Speed je v soboto dopoldan sodeloval v televizijski oddaji Football Focus na BBC-ju, kjer je deloval povsem normalen in sproščen, po oddaji pa se je z voditeljem entuziastično pogovarjal tudi o prihodnosti svojih dveh sinov, za katera je verjel, da bosta nekoč v dresu Walesa zaigrala na svetovnem prvenstvu.

Po oddaji se je Speed okoli 13. ure dobil s svojim nekdanjim soigralcem pri Newcastlu Alanom Shearerjem, s katerim si je ogledal prvoligaško tekmo med Stokeom in Blackburnom.

Takoj po tekmi je odhitel v Manchester, kjer je spremljal obračun med Unitedom in Newcastlom. Med odmorom med polčasoma se je po telefonu slišal s še enim nekdanjim soigralcem Robbiejem Savageom, katerega je zafrkaval glede nastopa v britanski različici oddaje “Ples z zvezdami“.

“Smejala sva se in pogovarjala o nogometu in mojemu plesu, kajti pred tremi tedni me je v prvi vrsti gledal plesati in sedaj me je dražil, da je ob tem zelo užival. Ne morem verjeti, da se je naslednji dan ubil,“ je dejal pretreseni Savage.

Tekma v Manchestru se je končala okoli 17. ure, Speed pa se je takrat odpravil domov v 60 kilometrov oddaljeni Chester. Večer je preživel z družino (ženo in dvema sinovoma), zjutraj pa so njegovo truplo našli v garaži. Kaj se je dogajalo ponoči, nikomur ni jasno.

Številni otoški mediji namigujejo, da se je Speed boril z depresijo, a te teorije zaenkrat nihče ne more podkrepiti niti z najmanjšimi argumenti. Prav nasprotno, vsi so ga doživljali kot vzornega družinskega človeka s srečnim in (vsaj navzven) popolnim življenjem.

A včeraj je angleški Telegraph objavil novico, da naj bi Speed nedavno izvedel, da bo eden od tabloidov objavil obsežno zgodbo s pikantnimi podrobnostmi o njegovem privatnem življenju. Šlo naj bi za zgodbo o njegovi homoseksualni aferi z nekdanjim soigralcem pri Boltonu. Večina je takoj pomislila na zloglasni The Sun, ki pa je te obtožbe na twitterju zavrnil. “Tu ni nobene resnice. The Sun se v zadnjem času ni na noben način ukvarjal z Garyjem Speedom.“