Precej prahu je dvignil slovenski reprezentant Milivoje Novaković, ki trenutno sicer ne igra zaradi poškodbe. “Nova“ je po prvem polčasu petkove tekme, ko je Borussia že vodila z 2:0, podal izjavo za nemški Sky, v kateri je precej jasno izpostavil krivca za slab rezultat. “Vratar mora v takšnih situacijah bolje predvidevati, kaj se bo zgodilo. Rensing bi lahko ubranil oba strela.“

Ker napadi na soigralce v medijih v nogometu niso ravno pravilo, prej izjema, so bili soigralci Novakovića šokirani in so od trenerja in vodstva kluba pričakovali jasno opozorilo in prekršku primerno denarno kazen za Slovenca, ki je javno kritiziral vratarja. A zgodilo se je nasprotno. Trener Stale Solbakken o dogodku ni želel razpravljati, vsem igralcem pa je prepovedal kakršenkoli pogovor na to temo, tudi v medijih. S tem se je nakako postavil na stran slovenskega reprezentanta, ostali igralci pa so bili nad tem šokirani. Nekateri niso ostali tiho, nemški Bild pa je prenesel nekaj njihovih izjav:

“To je bilo zelo nespoštljivo in narobe. O tem se bom z Novakovićem resno pogovoril,“ je dejal prizadeti vratar Michael Rensing. “To so stvari, ki se rešujejo interno. Ni dobro, da se v medijih daje takšne izjave o soigralcih,“ je povedal prvi zvezdnik ekipe Lucas Podolski. “Kaj takega se v moštvenem športu ne sme zgoditi!“ pa je bil oster tudi nemški reprezentant Christian Eichner.

Toda očitno si lahko Novaković takšne izjave privošči, saj ima slepo podporo trenerja. “Vem, da je s tem mislil le dobro,“ so bile edine besede Solbakkna na to temo. Novaković se trenutno sicer nahaja v Sloveniji, kamor naj bi odpotoval zaradi osebnih zadev.

Nekaj je jasno, ko se bo “Nova“ vrnil v Köln, ga najprej čaka neprijetno srečanje s soigralci, na pogovor pa bo moral tudi k športnemu direktorju Finkeju.